RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny instruks om asylsøkere som kommer over Storskog


Justisminister Anders Anundsen på besøke i Storskog utenfor Kirkenes. Her står han rett ved grensa inn til Norge.
Justisminister Anders Anundsen på besøke i Storskog utenfor Kirkenes. Her står han rett ved grensa inn til Norge. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Justis- og beredskapsdepartementet har gitt instruks til UDI og UNE om at asylsøkere som kommer til Norge etter å ha hatt opphold i Russland, skal få avslag uten realitetsbehandling.

- Dette er asylsøkere som vi mener ikke står i fare for å bli forfulgt i Russland, og det er misbruk av asylsystemet når disse velger å reise fra Russland til Norge for å søke asyl, sier Anundsen.

- Det er gitt klare føringer fra departementet om at sakene skal behandles mens asylsøkerne ennå befinner seg på Storskog grensekontrollsted, sier han.

Målet hans er at søkere som får avslag på realitetsbehandling av søknaden i Norge, raskt skal returneres til Russland.

Alle saker vil bli vurdert individuelt for å sikre at man fanger opp søkere som har et reelt behov for beskyttelse, ifølge departementet.

PS! Onsdag møter statsminister Erna Solberg , justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp), kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) KS og ordførerne i de største kommunene til et dialogmøte om utfordringene i flyktningsituasjonen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere