RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny iPhone i boks

Foto: Iphone (Iphone)
Sist oppdatert:
Glem datoene til Netcom og Telenor. Men prisen vil du grøsse av!

Til manges store skuffelse meldte både NetCom og Telenor at de ville begynne å selge nye iPhone 3Gs 31. juli, etter at 9. juli først ble nevnt som dato.

Men det ser nå ikke ut til å stoppe Network Norway. Selskapet brøt i fjor monopolet for NetCom som første aktør i Norge på iPhone 3G, og knabber den store lanseringen fra de to telegigantene ved å lansere nye iPhone 3GS allerede på torsdag - altså datoen Telenor og Netcom først trodde de kunne lansere på.

(Les Telenors reaksjon i bunn av saken)

Slår til først
– Vi har hatt et fantastisk vekst av tunge brukere siden vi kuttet prisene på datatrafikk i januar, og det har vært et stort trykk for å få den nye iPhone, forteller direktør for samfunnskontakt i Network Norway, Tom Guldberg, til Nettavisen.

– Er dette gråimport som på den forrige modellen?

– Vi gjør det samme som sist da vi brøt «monopolet». Vi lever av kundene våre, og vi har hatt lange lister for å kjøpe den nye telefonen, og da bestemte vi oss for å slå til, sier Guldberg.

Network Norway har ikke direkte kontrakt med Apple, slik Telenor og NetCom har, men driver såkalt parallellimport av telefonen fra utlandet. Guldberg presiserer at de som kjøper uansett har de samme garantiene som om en skulle kjøpe fra NetCom eller Telenor.

Blir veldig dyr
Prismessig blir iPhone 3GS en ganske dyr opplevelse.

– Vi gjør som sist, noe som betyr at kundene er konge. Det betyr i praksis at de kan kjøpe telefonen og ha abonnement fra et annet sted, eller har abonnement fra oss.

Uten binding

12 mnd binding

24 mnd binding

iPhone 3GS 16 GB

6699 + mva. (8374)

5599 + mva. (6999)

4499 + mva.

iPhone 3GS 32 GB

7599 + mva. (9499)
8099 + mva (10124)

6499 + mva. (8124)

5399 + mva.

Network Norway operer i utgangspunktet i bedriftsmarkedet, og har derfor mulighet til å operere med binding på opp til to år – og ikke minst priser uten merverdiavgift. Privatkunder kan likevel handle med selskapet.

Dyrt for privatpersoner
Oversetter vi dette til «privatpriser» koster en 16 GB-telefon 8374 kroner uten abonnement, mens 32 GB-versjonen koster saftige 9499 kroner 10124 kroner (de faktiske tallene er annerledes enn det Network Norway oppgav til Nettavisen).

Abonnementet du får med på kjøpet hvis du binder deg er abonnementet «Alt inkludert». Dette koster 799 kroner i måneden (1000 kr ink mva.), og inkluderer 3000 meldinger, 3000 ringeminutter, har ingen oppstartsavgift og fri bruk av datatrafikk.

Guldberg mener disse prisene stemmer godt overens med hva kunder i andre land må betale for telefonen.

- Kundene kan trygt vente
Informasjonssjef Atle Lessum i Telenor forteller til Nettavisen at Telenor enda ikke kan fortelle hva selskapet vi ta for telefonen når den lanseres 31. juli for Telenors kunder, men han legger ikke skjul på at det blir billigere enn Network Norway.

- Kundene kan nok nå trygt sitte på gjerdet og vente på hva slags priser vi kommer til å komme med, sier Lessum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere