RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny iPod-utfordrer fra Sony

Sist oppdatert:
BORDEAUX (TV 2 NETTAVISEN): Med sin nye HD5 går Sony i strupen på Apple, og kan være en av de første som lykkes å rive iPod-en ned fra pidestallen.

Mens andre konkurrenter har matchet Apples populære iPod på funksjon og kapasitet, er det få som har klart å levere produkter som er like stilige som iPod-en.

Enten har spilleren endt opp med en plastikkaktig følelse, eller så har funksjonaliteten ikke vært helt opp på Apples nivå.

Lekker
Nå kommer Sony med sin HD5, en lekker mp3-spiller med 20 gigabyte harddisk, en batterilevetid som er milevis over hva Apple kan levere og en sensor som merker hvilken vei du holder spillere, og roterer skjermbildet deretter.

Mens andre har forsøkt å etterlikne Apples design med navigasjonshjul, har Sony valgt å gå sine egne veier.

Mindre en iPod
Resultatet har blitt en mp3-spiller som er noe mindre enn iPod, men til gjengjeld litt tykkere, med små firkantede knapper.

I likhet med iPod-en må du installere den medfølgende programvaren for å få overført musikk til spilleren, men der Apple nekter deg å kjøpe musikk fra andre enn selskapets egen iTunes-nettbutikk er ikke Sony-spilleren låst til et bestemt rettighetsformat.

Batteriet lenge leve
Batterilevetiden går også milevis utenpå iPoden, hele 40 timer med musikkavspilling får du med HD5. Det er nesten to dager med uavbrutt musikkspilling.

Batteriet er oppladbart, men du kan også kjøpe ekstrabatteri og enkelt bytte til nytt dersom du befinner deg et sted uten lademuligheter.

Støtter mp3
Sony har etter hvert også skjønt at de ikke kun kan kjøre sitt eget Atrac-format, og støtter nå også mp3.

Spilleren kommer i butikkene i mai, og vil koste rundt 3.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere