*Nettavisen* Nyheter.

Ny IS-fatwa sier når og hvordan de kan voldta kvinnelige sex-slaver

IS: Dokumenter amerikanerne skal ha funnet i mai, viser at de religiøse lederne tillater en rekke overgrep. Foto: Scanpix

- Ikke lov å ha sex med både mor og datter.

30.12.15 22:41

Nyhetsbyrået Reuters har fått tak i et dokument som skal være utformet av IS-teologer, og som tar for seg regler for når «eiere» av kvinnelige IS-slaver kan ha sex med dem.

Dokumentet - fatwaen - er datert tilbake til januar i år og skal være svært detaljert. Det inneholder 15 punkter for bruk av de kvinnelige slavene.

Analsex, sex under menstruasjon og tvungen abort skal være forbudt. Et IS-medlem kan ikke misbruke både en mor og hennes datter, kun én av dem. Og at far og sønn må ikke misbruke samme sexslave, skal være blant punktene.

Les også: IS' religiøse ledere har gitt tillatelse til å ta organer fra levende fanger

Gravide må frigjøres etter «eierens» død

Videre nevnes det at IS-soldater ikke har lov til å selge sexslaver videre til noen som kan komme til å behandle dem dårlig. Det står også skrevet at sexslaver som blir gravide, må beholdes og eventuelt frigjøres etter «eierens» død.

Fatwaen - som er en juridisk vurdering av hva som er i overensstemmelse med islamsk lov - er en av mange selvutnevnte avgjørelser IS har tatt for å håndheve sin egen tolkning av islamsk lov, skriver The Independent.

Les også: IS-leder med ny trusselmelding til jøder: - Palestina blir deres gravplass

Funnet i mai

Bakgrunnen for at denne fatwaen skal ha blitt utgitt var som svar på et spørsmål om feil eller gal behandling av sexslavene.

Fatwaen om sexslaver og sju terrabytes med datamateriale skal ha blitt funnet av amerikansk militære under et raid i mai i år.

Blant de andre fatwa-funnene ble det oppdaget at IS-ledere har gitt tillatelse til å ta organer fra levede fanger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.