I ett nytt intervju med Aftenposten forteller Norges mest kjente IS-kvinne at hun vil hjem, og at hun ber norske myndigheter om hjelp.

Shazadi Kausar bor i dag i et telt i Roj-leiren i Syria. I 2017 forsøkte hun å flykte til Tyrkia, men ble arrestert av kurdiske styrker, og så plassert i leiren.

- Ikke en trussel

Hun har tidligere vært åpen om at hun sluttet seg til IS, og at da hun var i Al-Hol-leiren ble enda mer ekstrem. Nå sier Shazadi Kausar at hun ikke er en trussel mot noen.

- Jeg innrømmer at jeg har gjort feil, og jeg betaler en høy pris for disse feilene og angrer dypt. Det siste jeg ønsker, er at mitt barn ender opp i samme spor. Men det blir vanskelig å unngå hvis han vokser opp her, sier hun til Aftenposten.

Les også: IS-kvinnen dømt til fengsel i tre og et halvt år for terrordeltakelse

Shazadi Kausar er forberedt på å bli pågrepet og straffeforfulgt om hun returnerer til Norge. Det er uaktuelt for kvinnen å la barnet dra til Norge uten henne.

Utenriksdepartementet (UD) har så langt ikke svart på Aftenpostens spørsmål om de har mottatt anmodningen og hvordan de vil reagere på den.

Venninnen dømt

Tirsdag 4. mai i år ble Shazadi Kausars venninne dømt til tre år og seks måneder i fengsel for deltakelse i terrororganisasjonen IS. Nettavisen har tidligere skrevet om IS-kvinnen, som hele tiden har nektet straffskyld.

Hun anket dommen både på straffutmåling og skyldspørsmålet.

Les mer: Terrorekspert: Barn fra IS-områder kan utgjøre terrorfare

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener den 30 år gamle Oslo-kvinnen med pakistansk bakgrunn deltok i IS i perioden juni 2013 til mars 2019, etter at hun reiste til Syria i februar 2013.

Kvinnen var blant annet gift med IS-krigeren Bastian Vasquez som døde i Syria da han tilberedte bomber for IS 9. april 2015. Også Shazadi Kausar var gift med Vasquez.

Les også:IS-kvinnen sendte denne mailen få dager etter at ektemannen ble sprengt til døde