Det varme været i Sør-Norge får nordmenn til å spise is som aldri før. Og nå vil dagligvarebutikken få oss til å spise mer.

Fløteis dekket med en risbasert mochi-deig er siste nytt. Små fargerike kuler med forskjellige smaker er blitt veldig populært, men ikke alle har fått med seg nyheten.

– Er det iskrem? I alle dager, sier Inge Jørgensen.

Han er ikke alene. Flere butikkunder Nettavisen snakker med blir overrasket når de får forklart hva kulene inneholder.

Startet i Japan

Et par fra Sør-Korea på ferie i Norge stusser over kombinasjonen. Mochi er en populær ingrediens i matretter i nabolandet Japan.

– Inneholder de is? Det har vi aldri hørt om før, sier paret nærmest i kor.

Ideen om å putte iskrem og dekke det med ris skal ha dukket opp i Japan på begynnelsen av 1980-tallet, men det er først siste årene desserten for alvor har blitt populær.


Selger «helt sykt mye»

Enn så lenge er det ikke så mange dagligvarebutikker i Norge som tilbyr de små iskulene som går under navnet «Little Moons» og «Bubbies»

– Vi selger helt sykt mye hver uke, sier butikksjef Silje Myhr på Coop Mega på Aker Brygge til Nettavisen.

Se video øverst i saken.

Hun fanget opp interesse for isen fra kjæresten som jobber hos Norgesgruppen-eide Meny.


– De tre første dagene solgte vi over 500 kuler. Nå selger vi 1000-vis hver uke, sier hun.


Det er god butikk. De glutenfri kulene, på størrelse med en sprettball, selges for 18 kroner stykket. Tross stive priser, Myhre forteller om begeistrede kunder.

– Jeg har også blitt kontaktet på Facebook fra en kunde i Drammen som lurte på om det var butikker i hennes område som hadde kulene, sier hun.

Har solgt 150.000 Bubbies

Hos Norgesgruppen-eide Meny har de hittil i år solgt 150.000 såkalte «Bubbies». Det er i alt 40 butikker i kjeden som selger de.

– Det ser ut som om dette er et mye større produkt enn det jeg hadde trodd, skriver kommunikasjonsrådgiver Eli Strand i Meny i en E-post til Nettavisen.

Hun forteller at de første butikkene begynte å selge dem vinteren 2017.

– Dette er tydeligvis noe som har slått an. I tillegg ser vi at trenden «snackification» er en av de største mattrendene akkurat nå. Mange produktgrupper blir gjort til små porsjoner som er lett å kose seg med i hverdagen. Folk vil kose seg, men gjerne i små og eksklusive mengder, fortsetter hun.

Har du smakt de populære iskulene? Si din mening om smaken i kommentarfeltet!