Dokumentaren «Leaving Neverland» har allerede skapt store kontroverser. En representant for den avdøde stjernens dødsbo har uttalt til TMZ at filmen er nok et patetisk forsøk på å utnytte Jackson for penger, og da dokumentaren skulle vises under filmfestivalen Sundance fredag kveld ble det ifølge Rolling Stone satt inn ekstra politi, samt helsepersonell. Ifølge magasinet var det varslet store demonstrasjoner, som ikke skal ha blitt noe av.

Ifølge The Guardian har også regissøren, Dan Reed, mottatt trusler.

Avisen var blant dem som var tilstede under festivalen der den fire timer lange dokumentaren ble vist. I filmen forteller to menn detaljert om hvordan de møtte Jackson, og om hvordan han angivelig skal ha forgrepet seg seksuelt på dem.

De seksuelle overgrepene mot Wade Robson og James Safechuck skal ha startet før begge fylte ti år. Robson var stor fan av Jackson, skriver The Guardian, og vant som femåring i en dansekonkurranse der premien var å møte stjernen. Safechuck skal på sin side ha møtt Jackson etter at han var med i en Pepsi-reklame. Begge beskriver ifølge avisen at de siden utviklet et tett vennskap med stjernen.

De angivelige seksuelle overgrepene eskalerte ifølge mennene, før de etter hvert ble byttet ut med yngre gutter.

Robson og Safechuck beskriver også hvordan overgrepene har preget dem i ettertid. De har begge slitt med depresjon, selvhat og angst.

- Jeg tror ikke tid leger dette. Det blir bare verre, sier Safechuck, ifølge The Guardian.

Ifølge avisen har begge mennene har mottatt drapstrusler fra Jackson-tilhengere etter at de sto frem med historiene sine.

- Jeg forstår at det er vanskelig for dem å forstå, fordi det på en måte ikke er lenge siden jeg selv var i den posisjonen, sier Wade, ifølge The Guardian.

- Selv om det skjedde med meg, så kan jeg ikke tro det. Jeg kunne ikke tro at det Michael gjorde var gale ting før rundt seks år siden. Så jeg forstår, fortsetter han.

Michael Jackson har også tidligere blitt beskyldt for seksuelle overgrep mot barn. I 2005 ble han frikjent etter å ha blitt anklaget for overgrep mot en ung gutt.

Michael Jackson ble funnet død i sitt hjem i Los Angeles 25 juni 2009, 50 år gammel.