RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny jakt på ulv i Hedmark

Brumunddal (NTB): Fylkesmannen i Hedmark åpner for fellingstillatelse på den nye Galven-tispa etter at den tok 25 sauer og lam i Ringsaker.

Fellingstillatelsen gjelder i et avgrenset område og i en uke, skriver Nationen.

- Fellingsområdet er avgrenset til de deler av Ringsaker, Hamar og Løten kommuner som ligger nord for E6 og riksvei 25, samt i Åmot vest for Glomma, opplyser assisterende miljøverndirektør i Hedmark, Kristine Schneede.

Det er åpnet for å ta i bruk peileutstyr under jakten på den radiomerkede ulvetispa.

15.000 sauer er nettopp sluppet på beite i Ringsaker, og på hele Hedemarksåsen slippes det rundt 30.000 sauer på beite.

Storesøsteren til Galventispa 2 tok i fjor livet av trolig over 100 sauer og lam i nabokommunene til Ringsaker. Denne ble rett før påske fanget og flyttet inn i ulvesonen øst for Glomma.

Der er den så langt fredet av norske myndigheter på grunn av sitt finsk-russiske genmateriale, som vurderes som et verdifullt tilskudd til den skandinaviske ulvestammen.

Lillesøsteren, som i vår har vandret fra helt øst i Sverige, over Glomma og tatt tilhold i Ringsaker, er derimot jaget vilt den kommende uka. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere