Gå til sidens hovedinnhold

Ny jubelmåling for Høyre

Oslo (NTB): Høyre-leder Erna Solberg får en knallstart på 2013. Det siste partibarometeret fra NRK viser 33,2 prosents oppslutning for Høyre, en framgang på 2,6 prosentpoeng.

- Januar er vanligvis ikke en måned der vi har så mye fremgang. Det er ofte regjeringen som får dominere i julen og nyttårshelgen, sier Solberg til NRK.

Arbeiderpartiet må nøye seg med å være nest størst, til tross for en framgang på 1,4 prosentpoeng til 28,5 prosent.

Noe av Høyres framgang på Norstat-målingen går på bekostning av de andre borgerlige partiene. Venstre havner under sperregrensen med en oppslutning på bare 3,3 prosent, tilbake 1,6 prosentpoeng. Også Sosialistisk Venstreparti havner under sperregrensen med 3,9 prosent, det samme som i desember. Senterpartiet får 4 prosent, ned 0,1.

Fremskrittspartiet får 17,8 prosent, en tilbakegang på 3,8 prosentpoeng fra desember. Kristelig Folkeparti får 5,6 prosent, en framgang på 1,1 prosentpoeng.

Om denne målingen var resultatet av et stortingsvalg, ville de rødgrønne fått 61 plasser på Stortinget. De fire borgerlige partiene ville fått 108 plasser, noe som er 23 flere enn det som behøves for flertall. (©NTB)