RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny keeper-satsing

Sist oppdatert:
VALLE (vif.no): Et nytt keeperprosjekt skal sikre unge Vålerenga-keepere god oppfølging året rundt. Keeperne får spesialtrening av blant annet Øyvind Bolthof og Mikal Erga to ganger i uka og blir fulgt tettere opp på de ulike lagenes fellestreninger.

Etter sommerferien startet Vålerenga opp et nytt prosjekt som skal sikre god utvikling og oppfølging for keeperne i årsklassene 91-93. Onsdag fra fire til fem og lørdag fra ni til ti vil keeperne trene under kyndig veiledning fra blant annet Øyvind Bolthof og Mikal Erga.

– Det er viktig at vi får tatt tak i keeperne i klubben nå. Vålerenga har vært veldig gode på å drive spillerutvikling de siste årene, men oppfølgingen av keeperne har ikke vært god nok, sier keepertrener i U-gruppa Ken Eilif Nilsen til vif.no.

Vil bevisstgjøre trenerne
– Målet er at keeperne som deltar på spesialtreningene tar med seg øvelser og inspirasjon tilbake til laget og på den måten kan påvirke treneren sin til å bli mer bevisst på god keepertrening.

For optimal utvikling kreves mye spesialisert trening, men keepere må ofte klare seg selv på fellestreningene.

– Tradisjonelt har gjerne keeperne blitt brukt som skyteskiver på lagtreningene. De blir gjerne sendt i et hjørne for seg selv og når de andre spillerne er klare, blir de satt i målet for å bli skutt på. Jeg skal ikke hevde at det er slik overalt, men det er ofte det vi ser når vi går rundt og observerer, forteller Nilsen.

– Vi vil derfor også forsøke å være tilstede på treningene til de ulike lagene i klubben slik at vi får et innblikk i hvordan det trenes og kan veilede spillere og trenere i treningsarbeidet.

Sammensveiset gruppe
Nilsen håper at den nye satsinga vil gjøre keeperplassen mer attraktiv.

– Vi håper vi får satt sammen en stabil gruppe slik at gutta får et eierforhold til det vi driver med og er stolte av å være en del av det arbeidet som gjøres i Vålerenga og keepergruppa. Det er opp til oss ledere å skape et godt og fungerende tilbud.

Blant instruktørene på de to ukentlige spesialtreningene er A-lagskeeper Øyvind Bolthof og tidligere juniorkeeper Mikal Erga.

– Øyvind Bolthof er jo Tippeligakeeper og har vært i klubben i årrekke. Han er veldig flink til å kommunisere og gutta synes det er stas at han deltar her. Mikal Erga spiller for Nordstrand nå, men er Vålerenga-gutt på sin hals. Han har spilt i klubben hele livet og lærer opp de unge på en veldig fin måte, sier Nilsen.

– Ta keepertrening på alvor
Også A-lagets keepertrener Gjermund Østby er involvert i prosjektet. Han mener det er viktig at lagtrenerne tar keepertrening på alvor og lar det bli en naturlig del av de daglige treningene.

– Trenerne føler seg kanskje ikke kompetente nok til å trene keepere og er usikre i folhold til øvelser og treningsmetoder. Derfor har vi laget kompendier til alle trenere i Vålerenga som tar for seg hvilke temaer som skal jobbes med fra 12-14 år, 14-16 år og 16-19 år. Øvelsene er tilpasset utviklingsnivå og alder.

– Med denne opplæringen vil det bli enklere for de ulike hovedtrenerne å gi sine keepere et fullgodt tilbud. Vi må få forståelse for at fellestreningene er det viktigste i keeperens utvikling, særlig når det gjelder feltarbeid og igangsetting. Dessuten er det viktig at keeperne innordner seg den lagtaktiske biten.

For øyeblikket er det bare keepere fra klubben som deltar i prosjektet, men om noen andre keepere i de aktuelle aldersgruppene ønsker å prøve seg, kan de ta kontakt med klubben.

Ønsker du å vite mer om prosjektet kan keepertrener Ken Eilif Nilsen kontaktes. E-post: ken@vif.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere