*Nettavisen* Nyheter.

Ny kjempemåling for Senterpartiet

Begge partier har grønt som sin farge. Men noe regjeringssamarbeid med MDG er utelukket, mener Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet gjør det stadig godt på meningsmålinger. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Senterpartiet holder seg nær 20-tallet på ny måling. Arbeiderpartiet går tilbake.

21.11.19 22:06

På Nettavisens partibarometer i november knuste Senterpartiet forrige rekord da de for første gang så 20-tallet. De får med det et klart flertall sammen med Arbeiderpartiet og SV, og Arbeiderpartiet og Senterpartiet får nesten flertall alene.

En ny måling Ipsos har gjort for Dagbladet viser stadig høy oppslutning for Senterpartiet. Her får de en oppslutning på 19,2 prosent, og er også her dobbelt så store som Fremskrittspartiet og nær jevnstore med Arbeiderpartiet.

- Det er veldig motiverende. Samtidig kjenner jeg på ansvaret og vet at målinger går opp og ned, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Les også: Sjokkmåling: Nå puster Senterpartiet Erna i nakken - ser 20-tallet første gang

Arbeiderpartiet går tilbake 5,2 prosent siden valget, til 22 prosent, mens SV går frem fra 6,4 til 8,3 prosent.

- Dette er tall som er altfor dårlig. Men det er på det nivået vi har hatt på en del målinger nå. Vi har en veldig stor jobb å gjøre med å bygge opp igjen tilliten hos velgerne som ikke stemte på oss ved dette valget, sier Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng til Dagbladet.

Frp går tilbake 0,6 prosentpoeng, til 9,7 og Høyre går tilbake 0,2 prosentpoeng til 20,9. Videre får MDG 5,3 prosent (- 1,7), Rødt 5,0 prosent (-1,1), Krf 3,5 prosent (+0,8)

Les Stavrums kommentar: Senterpartiet fortsetter rett til værs og Slagsvold Vedum kan bli statsminister

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag