RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny knall aksjeuke?

Sist oppdatert:
Etter nok en meget god uke på Oslo Børs, er det store spørsmålet hvor aksjemarkedet beveger seg videre. Her er meglerhusenes syn på markedsutviklingen og denne ukens aksjefavoritter
Les også:

DnB kastet ut Aker Kværner
Bom i Gjensidige Nor-portefølje første dag
Tandberg skrotes som favorittaksje
Nordeas aksjefavoritter

iMarkedet har gjennomgått ukesporteføljen til de fire meglerhusene Gjensidige Nor Equities, Nordea Securities, DnB Markets og Terra Fonds. I porteføljene setter meglerhusene opp sine favorittaksjer denne uken innenfor ulike sektorer.

Telenor fortsatt favoritt

Også denne uken bemerker Telenor seg som en definitive favorittaksje. Alle de fire meglerhusene har Telenor med på listen over denne ukens favorittaksjer. Aksjen har allerede steget kraftig i høst.

Tungvekteren Norsk Hydro er også en sikker satsing fra meglerhusene. Aksjen er på favorittlisten til alle de fire aksjeporteføljene.

En annen gjenganger i ukesporteføljene er Norske Skog. Denne aksjen er blant favorittene til tre av de fire meglerhusene.

Meglerhuset Gjensidige Nor Equities var det eneste som hadde Aker Kværner-aksjen inne i denne ukens aksjeportefølje. Det var dumt. Aker Kværner-aksjen var ned 6,87 prosent til 115,25 kroner en time før børsslutt mandag.

Hvordan går markedet?

Med Hydro inne i fire av fire aksjeporteføljer, er dette en klar indikasjon på at risikoen til meglerhusene reduseres. Den kraftige kursoppgangen på Oslo Børs den siste tiden har fått meglerhusene til å øke andelen såkalte "trygge aksjer", mens aksjer innen den volatile delen av teknologisektoren er ute av porteføljene.

Meglerhuset Terra Fonds skriver imidlertid i sin ukesrapport at de ikke ser bort i fra at Oslo Børs vil klare seg bedre enn sammenlignbare internasjonale børser.

- Vi beholder derfor vårt positive syn frem mot nyttår, men justerer foreløpig ikke vårt indeksmål på 170 fra tidligere i høst, skriver Terra i ukesrapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere