RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny knallsterk slutning i riggmarkedet

Sist oppdatert:
Verdens største riggkonsern Transocean har inngått en meget sterk slutning for sitt ultradypvanns boreskip Deepwater Discoverer utenfor Nigeria. Raten bekrefter det knallsterke markedet for dypvannsrigger
Det er amerikanske Transoceans femte generasjons boreskip Deepwater Discoverer som nå meldes sluttet på en toårig kontrakt med Total Nigeria. Kontraktsverdien er satt til 263 millioner dollar.

Det gir en dagrate på meget sterke 365.000 dollar dagen og bekrefter dermed signalene fra konkurrenten Ocean Rig på hvilke ratenivåer som nå kan oppnås i det øverste enden av riggmarkedet. Raten er oppgitt eksklusive demobilisering og mobiliseringsbetalinger.

Boreskipet vil starte på kontrakten i juli nest år. Kontrakten gjelder boring av produksjonsbrønner på Totals Akpo-felt utenfor Nigeria.

Deepwater Discoverer jobber i likhet med Ocean Rigs Leiv Eriksson i farvannene utenfor Vest-Afrika. Boreskipet vil dersom alle opsjoner utøves være fulldekket frem til oppstarten for Total.

Boreskipet er et femte generasjons boreskip med kapasitet til boring på havdyp inntil 10.000 fot. Riggen ble levert i 2002.

Dagens melding fra Transocean kommer i kjølvannet av at selskapet i går meldt inngåelsen av kontrakter for fem av sine enheter på brasiliansk sokkel med en samlet verdi på 5,4 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere