Ny Kongo-mistenkt arrestert i Sør-Afrika

Johannesburg (NTB-DPA-AFP): Politiet i Sør-Afrika har arrestert enda en person i opprullingen av angivelige kupplaner rettet mot Kongos president Joseph Kabila. Vedkommende skal ha spilt en sentral rolle i planleggingen.

Polititalsmann Paul Ramaloko ville søndag ikke gå ut med navn på eller andre personopplysninger om den arresterte. Men han understreket at vedkommende var en av de viktigste deltakerne i sammensvergelsen mot Kabila.

Arrestasjonen skal ha skjedd sist fredag, dagen etter at 19 andre personer ble framstilt for retten i Sør-Afrika siktet for deltakelse i sammensvergelsen. Blant dem var James Kanzango, som har bakgrunn fra USA og som mistenkes for å være de sammensvornes leder.

- Den 20. personen som nå er pågrepet, ble arrestert i byen Cape Town. Han var en av hovedmennene bak sammensvergelsen og en av dem som organiserte forberedelsene til kuppet, sa Paul Ramaloko søndag.

Kuppmarkene skal ha forberedt kuppet i Kongo under dekke av å være elever på et viltvokterkurs i de avsidesliggende områdene nordøst i Sør-Afrika. Landet huser en stor kongolesiskættet folkegruppe og mange kongolesiske flyktninger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.