RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny økonomisjef i Vålerenga

Sist oppdatert:
Rune Riberg forlater NFF, og blir ny økonomisjef i Vålerenga. Den nyansatte økonomisjefen regnes som en av landets fremste eksperter på fotballøkonomi.

41-åringen har vært økonomisjef i Norges Fotballforbund de sju siste årene. I tillegg har han hatt økonomiansvaret for alle datterselskapene til NFF og fotballkretsene. Totalt har virksomheten en omsetning på 950 millioner kroner.

Kjenner klubbøkonomien

Riberg har også vært ansvarlig for økonomikriteriene i klubblisensen. Han har hatt både et rådgiveransvar og en kontrollrolle inn mot klubbene.

- Det er spennende å gå til en jobb der jeg får ansvaret for økonomien i en enkeltstående klubb. Vålerenga har et stort potensiale, og er den klubben jeg ønsket å jobbe for, sier Riberg til vif-fotball.no.

Han starter i jobben i begynnelsen av april.

Bred erfaring

Riberg har tung og bred bakgrunn fra kommune, fylke og statlig virksomhet i tillegg til NFF-jobben.

Vålerengas nye økonomisjef har blant annet jobbet som lønningssjef ved Sentralsykehuset i Akershus (SiA), han har vært skatterevisor i 6 år og produktsjef for Norges største lønnssystem.

- Vi er veldige glade for at Riberg starter hos oss. Han er landets beste på fotballøkonomi, og vi gleder oss til å samarbeide med han. Riberg kommer til å styrke vår administrasjon, sier adm.dir. Pål Breen i Vålerenga til vif-fotball.no.

- Sunn korreksjon

Riberg kjenner bedre enn de fleste til de økonomiske utfordringene i fotball-Norge.

-Spillerlønninger, billettinntekter og inntekter fra samarbeidsavtalene er avgjørende å ha kontroll på. Fotballklubbene må bli flinkere til å styre virksomheten sin. Derfor mener jeg finanskrisen vil tvinge fram en sunn korreksjon, sier Riberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere