RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny kontraktspart til Songa

Sist oppdatert:
Chevron har terminert kontrakten på Songa Mercur. Santos overtar etter Chevron.
Songa Offshore opplyser at Chevron har terminert kontrakten de hadde på å benytte seg av riggen Songa Mercur. Grunnen er at riggen har blitt forsinket og levert for sent.

Riggen skal likevel i oppdrag. Santos som var en av partene som skulle benytte riggen sammen med Chevron har valgt å overta riggen. Fra før skulle de benytte seg av boreenheten i 2/3 av tiden, men tar nå hele perioden.

I henhold til den nye kontrakten skal Santos benytte seg av Songa Mercur i en fast periode på 270 dager. Denne kontrakten vil være verdt 81 millioner dollar. Samtidig er det inngått mulighet for forlengelse på 90 dager til samme rate som kontrakten på 270 dager. I tillegg er det opsjoner på to ganger seks måneder til markedspris.

Songa Offshore skriver at Santos er en av de største offshore kundene i Oceania, med muligheter for ytterligere arbeid for Songa.

Kontrakten med Santos vil begynne så snart Songa Mercur er klar til å forlate Singapore. Dette er ventet i slutten av juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere