RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny korrupsjonsalarm ringer hos Statoil

Sist oppdatert:
Korrupsjonsalarmen skal ha gått hos Statoil igjen. Det skal være mistanke om korrupsjon ved salg av en eierandel i en stor oljeblokk i Nigeria
Ifølge Dagbladet har Statoil engasjert revisjonsfirmaet Ernst & Young for å granske pengeflyten fra selskapet i Nigeria. Det er mistanke om korrupsjon ved salg av en eierandel i en stor oljeblokk i Nigeria.

Undersøkelsene gjelder en kontrakt Statoil og BP gjorde med det nigerianske oljeselskapet Allied Energy om salg av en andel på til sammen 40 prosent av oljeblokken 210, kalt Oyo-1. Denne blokken skal ha blitt solgt til underpris, hevder kilder Dagbladet har vært i kontakt med.

Statoils og BPs stedlige representanter i Lagos skal en rekke ganger ha fått beskjed om å sende betydelige pengebeløp til en konto i skatteparadiset Caymanøyene, disponert av Allied Energy, skriver Dagbladet.

Informasjonssjef Kai Nielsen i Statoil bekrefter at revisjonsfirmaet Ernst & Young skal gjennomgå rundt blokk 210 i Nigeria. Det skal avdekkes hvor pengene fra salget av blokken ble sendt.

Dagbladet skriver videre at det på 1990-tallet satt en nigerianer i styret for Statoil Nigeria Ltd. i Lagos som gikk under navnet dr. Abebe. Han skal ha hatt nær tilknytning til daværende president Sani Abacha. Etter presidentens død i 1998 er det kommet fram at Abacha og hans familie skal ha hvitvasket nesten 30 milliarder kroner i sin regjeringstid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere