RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny kreftpasient smittet med legionella på Radiumhospitalet

Oslo (NTB): En pasient er påvist smittet av legionella ved Radiumhospitalet i Oslo. Tidligere i vår døde en pasient etter å ha blitt smittet av bakterien ved samme sykehus.

Den nye pasienten fikk påvist smitten for en uke siden til tross for at sykehuset har skjerpet rutinene for overvåking av vannsystemet sitt, skriver Aftenposten.

- På grunn av rørsystemenes oppbygging, er det ikke mulig å oppnå full kjemisk desinfeksjon, og det må gjøres omfattende endringer av rørsystemene for å få en permanent løsning på problemet, opplyser viseadministrerende direktør Cathrine M. Lofthus ved Oslo universitetssykehus.

Ifølge sykehuset, har temperaturen på Radiumhospitalets vannforsyning vært for lav over en periode, og dette har gitt en viss risiko for smitte med legionella i forbindelse med dusjing, vask av ansikt og annen form for vannsprut mot ansiktet. Sykehuset beklager hendelsen og lover bedring.

Pasienten er under behandling ved et annet sykehus. Tilstanden er alvorlig, men personen skal være på bedringens vei.

Totalt fem pasienter ved Radiumhospitalet er det siste året smittet med legionellabakterie. Én av pasientene døde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere