RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny kriseemisjon i Pan Fish (Ny)

Sist oppdatert:
Fiskeselskapet Atle Eides Pan Fish skal hente inn nye 250 millioner i en emisjon. Samtidig er bankene igjen ute å konverterer gjeld. Pan Fish-aksjen vil samtidig spleise 100:1
(Ny: Oppdatert med børsmelding)

Pan Fish henter inn nye 250 millioner kroner i en emisjon, heter det i en melding fra selskapet. Emisjonen kommer i tillegg til 500 millioner kroner som bankene Nordea og DnB Nor konverterer fra gjeld til aksjer og et ansvarlig lån.

Samtidig blir det gjennomført en økning av pålydende på Pan Fish-aksjen fra 0,02 kroner til 2,00 kroner gjennom en sammenslåing av selskapets aksjer i forholdet 100:1.

Dette er hovedpunktene etter Pan Fish igjen er klar med en refinansiering av selskapet.

- Pan Fish vil også gjennomføre en offentlig reparasjonsemisjon på inntil 250 millioner med fortrinnsrett for øvrige eksisterende aksjonærer til kurs 2,00 kroner. Selskapets to hovedaksjonærer, Nordea og DnB Nor, garanterer for 100 millioner kroner i emisjonen, heter det i meldingen.

Banken vil gi et nytt kortsiktig konvertibelt likviditetslån på inntil 150 millioner med konverteringskurs 2,00 kroner. Lånet vil imidlertid bli redusert krone for krone med tegnet beløp i reparasjonsemisjonen som overstiger 100 millioner kroner.

Hvis emisjonen er vellykket vil Pan Fish få en rentebærende gjeld på 1,7 milliarder kroner og en egenkapital på rundt 20 prosent.

- Vi har ambisjoner om å bringe vår samlede produksjon tilbake til tidligere nivåer på mellom 80.000 og 90.000 tonn rund vekt i løpet av de kommende årene - og denne veksten kan gjennomføres uten vesentlige investeringer i ny infrastruktur, skriver Pan Fish-sjef Atle Eide i meldingen

Konsernsjef Atle Eide sier til Dagens Næringsliv at han håper Pan Fish skal få et resultat i 2004 ikke langt unna null.

I den planlagte offentlige emisjonen er First Securities tilrettelegger, mens DnB Nor Markets og Nordea Securities vil være tegningssted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere