RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny kunstnerisk leder etter angrep på Bolsjoj-leder

Moskva (NTB-AFP): Den russiske Bolsjoj-balletten har midlertidig utnevnt en ny kunstnerisk direktør etter at den nåværende kunstneriske lederen ble angrepet med syre torsdag.

Det er den 46 år gamle Galina Stepanenko som er utnevnt til leder etter at den 42 år gamle Sergej Filin torsdag fikk kastet syre i ansiktet. Han har fått alvorlige brannskader i ansiktet og risikerer å bli blind.

Angrepet er så langt uoppklart, men Bolsjojs øverste sjef, generaldirektør Anatolij Iksanov sier til russisk TV at han har sine egne tanker om hvem det kan være.

Mistanken retter seg først og fremst mot andre ansatte ved den 237 år gamle institusjonen. Mange mener angrepet kaster et grelt lys over de interne forholdene der med rivalisering og kamp i kulissene om hvem som skal ha de viktigste rollene.

Politiet har allerede avhørt flere av de ansatte mens de gransker bånd til organisert kriminalitet og anklager mot rivaliserende personer.

Filin selv gjennomgikk tirsdag en høyteknologisk operasjon og prosedyre for å fjerne skader etter tredjegrads forbrenninger han ble påført. En hettekledd person angrep ham utenfor hans eget hjem torsdag kveld. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere