*Nettavisen* Nyheter.

Ny kvinneliga i USA

London (NTB-TT): Fem av USAs beste kvinnelag i fotball starter en ny liga neste år, ifølge nettstedet damfotboll.com. Ytterligere fire lag vurderer å bli med.

10.08.12 12:51

USA vant torsdag OL-finalen mot Japan og tok olympisk gull for fjerde gang av fem mulige. Landslaget er populært, men to tidligere forsøk på å få en proffliga til å bære seg slo begge feil.

Det første forsøket, med storsatsende WUSA, måtte nedlegges i 2003. Seks år senere ble det gjort et nytt forsøk i mer beskjeden skala med WPS, men den ligaen ble nedlagt før årets sesong.

Den nye ligaen skal være halvprofesjonell, noe som betyr at spillerne ikke blir heltidsansatte i sine klubber. Dermed blir det neppe aktuelt å hente stjerner fra Europa og Asia, slik man gjorde i de WUSA og WPS.

Blant deltakerne er lag som var med i WPS, som Boston Breakers, Chicago Red Stars og Sky Blue FC. Breakers var også med i WUSA.

- Vi skal ikke konkurrere med andre ligaer, men ta klubbfotballen ytterligere et steg mot proffnivå. Lagene skal ha mulighet til å gå tilbake til amatørligaene gjennom nedrykk, sier Michael Stoller i Boston Breakers. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.