*Nettavisen* Nyheter.

Ny last med kjemiske våpen sendt ut fra Syria

Damaskus (NTB-AFP): Den fjerde lasten med kjemiske våpen er skipet ut fra Syria. Men Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) mener operasjonen må gå raskere.

Store beholdere med sennepsgass ble onsdag skipet ut fra den syriske havnebyen Latakia, opplyser OPCW.

Organisasjonen, som overvåker og koordinerer innsatsen med å destruere Syrias arsenal av kjemiske stridsmidler, vil imidlertid ikke si noe om hvor store menger av den livsfarlige gassen som ble sendt ut til et amerikansk marinefartøy der den skal ødelegges.

Sennepsgass er en av de fem stridsmidlene i Assad-regimets arsenal av kjemiske våpen som ifølge den opprinnelige planen skulle ha vært helt fjernet fra syrisk territorium innen 31. desember i fjor. Ifølge den samme planen skal alle kjemiske stridsmidler være ute av landet innen 30. juni i år.

Men arbeidet har blitt sterkt forsinket, og OPCW-direktør Ahmet Uzumcu ber myndighetene i Damaskus om å gjøre mer for å hindre ytterligere forsinkelser.

Både det norske lasteskipet Taiko og den norske fregatten KNM Helge Ingstad deltar i operasjonen for å få fraktet kjemiske stridsmidler ut fra Syria. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.