Ny ledelse i Ulriksbanen

Ulriksbanen unngikk i går konkurs for andre gang i år.

Ulriksbanen unngikk i går konkurs for andre gang i år. Foto: Ulriken.no

Skandalene i Ulriksbanen har ført til at Torbjørn Sirseth trekker seg. Nå jaktes det på ny sjef for en av de de viktigste turistattraksjonene i Bergen.

01.02.06 07:21

Taubanetilsynet fratok i midten av januar Ulriksbanen drifttillatelsen frem til 17. mai, etter flere regelbrudd. Tilsynet har samtidig anbefalt Fylkesmannen å politianmelde Ulriksbanen. Fylkesmannen skal innen 10. februar avgjøre om de vil politianmelde saken.

Ulriksbanen har lagt seg flate for kritikken, og lover nå å rydde opp. Ifølge Bergensavisen leter selskapet nå etter ny driftsleder og assisterende driftsleder, etter at Torbjørn Sirseth trekker seg. Et av kravene fra Taubanetilsynet var at driftsleder med nødvendige sertifikater til å drive banen måtte på plass. Ulriksbanen har også leid inn sveitsiske eksperter som skal reparerer banen.

I et brev til byråd Henning Warloe i Bergen kommune legger ledelsen i Ulriksbanen seg flat for kritikken som har kommet, og lover å rydde opp.

- I brevet kommenterer jeg på Ulriksbanens vegne innledningsvis uhellene som har skjedd. Det er misforståelser og uheldige omstendigheter som ligger til grunn. Det er selvsagt ikke forsettlige feil fra banens side. Men hendelsene skulle på ingen måte skjedd, og der må Ulriksbanen legge seg flat, sier Ulriksbanens advokat Tor Øystein Enge til BA.

Da Taubanetilsynet trakk tilbake driftstillatelsen for fire måneder, var årsaken blant annet at taubanen manglet ledelse som var godkjent til å drive banen. I tillegg ble det slått ned på at banen var i drift i en periode i oktober i fjor, da driftstillatelsen også var trukket tilbake. Og endelig ble det pekt på hendelsen 10. januar i år, da tre Telenor-ansatte måtte fire seg ned fordi banen stoppet på grunn av nedising av kablene.

Bergen kommune, Taubanetilsynet og Fylkesmannen hadde tirsdag et møte der de gikk gjennom saken, og også gikk gjennom tiltakene Ulriksbanen har iverksatt. Henning Warloe sier til Bergens Tidende at Ulriksbanen helt klart har fått en ripe i lakken, men håper likevel selskapet klarer å få ordnet opp i påleggene de har fått, slik at den viktige turistattraksjonen kan gjenåpnes før 17. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.