*Nettavisen* Nyheter.

Ny leder i fallskjerm

I løpet av de siste ukene har to profilerte sjefer fått sparken. I Orklas gjennomføring gikk alt feil - mens samferdselsminister Torild Skogsholm løste oppgaven prikkfritt!

02.02.05 13:23

Orkla-styret surret og rotet, og presterte å sparke Finn Jebsen uten at de selv eller omverdenen ble særlig klok på hvorfor.

Til sammenlikning skar ministeren igjennom og gjorde en avtale om at Luftfartstilsynets direktør Per-Arne Skogstad skulle fratre.

Ingen av sjefsbyttene kommer som en bombe på omverdenen, men forskjellen i gjennomføring er interessant.

Årsaken til at Luftfartstilsynet må få ny direktør er soleklar for alle som vil se: Skogstad var ikke enig i Stortingets beslutning om å flytte Luftfartstilsynet til Bodø, og han slepte beina etter seg på en slik måte at Skogsholm måtte gjøre kort prosess.

Det tjener begge til ære at man ble enige om den naturlige konsekvensen.

Skogstad fortjener honnør fordi han dermed unnlater å gjennomføre noe han er grunnleggende uenig i - Skogsholm fordi hun ikke kan godta at en byråkrat forsøker å sette seg over Stortinget.

Om det er rett eller feil å flytte Luftfartstilsynet, er en lang diskusjon vi ikke skal ta her.

Men fra utsiden er det lite med Skogstads håndtering som tyder på at han gikk inn i utfordringen med lyst og engasjement. Snarere har det vel vært slik at han har vært imot fra første stund, og at han har letet etter begrunnelser for å slippe unna. Sist med forslaget om å dele Luftfartstilsynet mellom Oslo og Bodø.

Det inntrykket kunne selvsagt ikke Torild Skogsholm godta, og Skogstad måtte gå.

Seks måneders oppsigelse og 18 måneders etterlønn er en rimelig pris å betale for å slippe et styringsanarki på et så viktig felt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.