RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny lov truer skytespill

(EA)
Crysis-utvikler frykter for sin egen fremtid.

(Spillmagasinet): Tyske myndigheter har bestemt seg for at voldsspill er et stort problem og at det avler vold, og jobber nå for å få innført en ny lov i landet som vil gjøre det ulovlig å utvikle og selge «drapsspill».

Les også: «Spillvold er Bullshit!»

Dette har fått Crytek-sjef Cevat Yerli til å se rødt. Crytek er en tyskbasert utvikler som står bak suksesspill som Far Cry og Crysis, som har vært med på å trekke spillrealismen til nye høyder.

- Et forbud mot actionspill i Tyskland bekymrer oss fordi det i grunn er en bannlysning av tyske artister som skaper spillene. Hvis den kreative tyske bransjen ikke kan delta i en av de viktigste kulturelle mediumene i fremtiden, så vil vi bli tvunget til å flytte til andre land, sier an til tyske PC Games.

- Den pågående politiske diskusjonen vil frata Tyskalnd talenter sin plass i det globale utviklingsmarkede, og frata tyske forbrukere en underholdning som anses som trygg og morsom rundt i verden, forteller ham.

Det er først og fremst skytetragedien i Winnenden i Tyskland som satt fart på diskusjonen om forbud mot skytespill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere