*Nettavisen* Nyheter.

Ny måling: Ap kunne styrt alene

På Vårt Lands partibarometer for november, utført av Norstat, får Ap 37,6 prosents oppslutning og 70 mandater på Stortinget – nok til å kunne drive en mindretallsregjering. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Hadde dagens meningsmåling vært et valgresultat, kunne Arbeiderpartiet styrt landet alene.

30.10.14 04:44

I en ny meningsmåling mister den borgerlige regjeringen og dens støttepartier sitt flertall på Stortinget.

Vårt Lands partibarometer for november, utført av Norstat, faller Høyre med 1,3 prosentpoeng og Fremskrittspartiet med 1,7 prosentpoeng. Det gir regjeringspartiene en oppslutning på henholdsvis 24,7 og 13,2 prosent. Selv om støttepartiene KrF (4,9 prosent) og Venstre (4,7 prosent) går fram med henholdsvis 0,4 og 0,8 prosentpoeng, er ikke dette nok til et borgerlig flertall på Stortinget.

Ap får nemlig 37,6 prosents oppslutning alene, en framgang på 1,2 prosentpoeng. Det ville gitt partiet 70 mandater alene på Stortinget – nok til å kunne drive en mindretallsregjering. For selv om partiet mangler 15 mandater alene på å få flertall, får Solberg-regjeringen og støttepartiene ett mandat for lite til å beholde flertallet, skriver avisen.

Sp får 5,2 prosents oppslutning, tilbake med marginale 0,1 prosentpoeng, mens SV fortsatt sliter under sperregrensen med 3,7 prosent til tross for en liten framgang på 0,5 prosentpoeng.

Miljøpartiet De Grønne havner også så vidt under sperregrensen på denne målingen. Med 0,5 prosents framgang får partiet 3,9 prosents oppslutning.

Rødt oppnår 1,3 prosent (tilbake 0,1 prosentpoeng) og sekkeposten Andre får 0,9 prosent, samme som ved forrige måling.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.