RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny måling: SV mister plassen i Rogaland

Stavanger (NTB): Hallgeir Langeland mister stortingsplassen i Rogaland, viser en meningsmåling for Rogaland. SV får bare 1,9 prosents oppslutning, mens sentrumspartiene øker.

- Uff og uff! Dette er den dårligste målingen for SV i alle fall så lenge jeg har vært på Stortinget, sier han til Stavanger Aftenblad.

I gallupen, som Respons Analyse har utført, går alle de tre største partiene tilbake fra juni. Høyre er største parti med 33,6 prosent, og deretter følger Ap på 18,4 prosent, og Frp på 16 prosents oppslutning.

KrF har den største oppgangen, fra 8,7 prosent til 12,4 prosent, mens også Miljøpartiet De Grønne går opp, og havner på 3,9 prosent.

Rogaland har etter den nye fordelingen 13 direktemandater og ett utjevningsmandat. I tillegg til at Langeland ryker ut, mister Ap sin tredje rogalending på tinget.

Høyre får to flere, og ender på fem mandater, mens Frp går tilsvarende tilbake til to. Blir målingen valgresultatet, kommer Venstre inn igjen i Rogaland, mens KrF får dobler til to, og Senterpartiet beholder sitt ene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere