NEW YORK (Nettavisen): Joe Biden knuser president Donald Trump i en ny meningsmåling. Ifølge den siste meningsmålingen fra New York Times leder Joe Biden med hele 14 prosentpoeng på president Donald Trump.

Les også: Nye påstander om Melania Trump i ny bok

I målingen som ble offentliggjort på onsdag, får Biden støtte fra 50 prosent av de spurte, mens Trump bare får støtte fra 36 prosent.

Les også: New York Times: - Sverige er en pariastat

Målingen viser også at Biden har en kraftig ledelse blant kvinner og ikke hvite velgere, samtidig som han tar en større andel blant de hvite velgerne, skriver avisen.

New York Times skriver også at de sterke tallene for Biden nå gjør Donald Trump til en underdog i kampen for sin andre periode som president.

«Enorme marginer»

Målingen viser også at Biden leder med «enorme marginer» når det gjelder de svarte og latinamerikanere velgerne.

Les også: - Jeg ønsker ikke fingeren til Joe Biden på utløserknappen

Den viser også at kvinner og de unge nå ser ut til å ville velge Biden med en større margin enn de gjorde da de favoriserte Hillary Clinton over Trump i 2016, skriver avisen.

Men Biden drar nå også inn på Trump når det gjelder mannlige velgere, hvite velgere, og personer som er midt i livet og de eldre.

Les også: Kraftige reaksjoner etter sjokkmelding om Trumps vekt

- Dette er grupper som typisk har vært ryggraden i republikansk valgsuksess, inkludert Trump i 2016, skriver New York Times.

52 prosent av de hvite velgerne under 45 år sier nå at de støtter Biden, mens bare 30 prosent sier at de støtter Trump.

Aller størst er ledelsen blant hvite kvinner som har universitetsutdannelse. Her leder Biden over Trump med hele 39 prosentpoeng, ifølge målingen.

Les også: Nederlag for Trump i to primærvalg

- Oddsen har skiftet i Bidens favør

Flere økonomer anslår nå også at sjansene for å vinne presidentvalget har beveget seg til fordel for Biden.

I en rapport som ble publisert onsdag, uttaler analytikere fra Economist Intelligence Unit (EIU) at utsiktene for valget hadde endret seg dramatisk de siste månedene, og at «oddsen nå har skiftet i Bidens favør. », melder CNBC.

Saken forsetter etter videoen

- Det er like sannsynlig at Trump kan bli gjenvalgt

USA-eksperten Hilmar Mjelde sier kampen på langt nær er over, selv om Trump ligger langt bak på den ferske målingen i NY Times.

- Denne enkeltmålingen er neppe en treffende peikepinn på valgresultatet. Den avviker for mye fra valgresultatene, historisk sett. Landet er delt på midten politisk, og Trump er nå inne i en dårlig stim. Men at Trump taper med den marginen f.eks. Bush tapte i 1992, er sannsynlig. Og det er like sannsynlig at Trump blir gjenvalgt. Jeg anser fortsatt dette for å være bortimot 50-50, sier Mjelde til Nettavisen.

Les også: Trump antyder fusk i presidentvalget: - Blir vår tids skandale

- Trump straffes for at han ikke engang prøver å lede landet gjennom koronaen. Det er et forbløffende lederskapsvakum nasjonalt. Det er byråkratene under ham som forsøker å kjempe mot coronaen, Trump har mistet interessen for den kampen for lengst. Det er egentlig en embetsforsømmelse vi er vitne til, sier Mjelde.

Les: Bolton: USA settes i fare om Trump blir gjenvalgt