*Nettavisen* Nyheter.

Ny MediaPlayer i dag

Slik kan du nå organisere din musikk i WMP11. Foto: (Hardware.no)

I kveld lanserer Microsoft den nye Windows Media Player, den samme versjonen som vil følge med i Windows Vista.

18.05.06 12:20

Konkurransen på mediaspiller-markedet harhardnet til den siste tiden. Først var Winamp nærmest enerådene før programmer som Musicmatch Jukebox, iTunes og Windows Media Player begynte å slåss om kundene.

Vil kjempe om markedet
Etter en lang prøveperiode vil Microsoft ifølge Hardware.no i løpet av dagen slippe den endelige versjonen av Windows Media Player 11.

Nyhetene i den nye versjonen går i stor grad på det visuelle. Programmet klarer på en langt bedre måte enn tidligere å organisere musikk, og kan visse frem sanginformasjon ved siden av bildet av coveret.

Organisering av innhold
Programmet forsøker også i enda større grad enn før å organisere alt du har liggende av multimediainnhold på datamaskinen. Spørsmålet er nok likevel om Windows Media Player er død som avspiller for video etter at VLC Media Player har vist seg å gjøre det langt enklere å holde styr på codecer, som ofte blir et problem ved bruk av Windows Media Player og Winamp.

Det skal også bli enda enklere å synkronisere musikk med mp3-spillere, og brenne-funksjonen skal være forbedret.

Ikke last ned snikversjoner
Det finnes steder på nettet hvor det hevdes at du allerede kan laste ned den ferdige versjonen, men vi anbefaler å vente til Microsoft legger den ut for nedlasting for å være sikker på at du får den siste, ekte utgaven.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.