*Nettavisen* Nyheter.

Ny milliardkontrakt for Kjell Inge Røkke

MILLIARDKONTRAKT: Kjell Inge Røkke har grunn til å smile. Industrikonsernet Aker Solutions forhandlet nylig frem en avtale om levering av undervannsutstyr til det brasilianske oljeselskapet Petrobas. Verdien er estimert til 4, 6 milliarder kroner. Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)

27.03.13 09:03

Kjell Inge Røkkes Aker Solutions har inngått en rammeavtale med det brasilianske oljeselskapet Petrobas verdt 4, 6 milliarder kroner.

Avtalen innebærer å levere undervannsutstyr til det brasilianske oljeselskapets dypvanns pre-salt-felter i Brasil.

Omfanget av kontrakten er på 60 brønnsett for perioden 2014-2018.

Stolt over samarbeidet
- Aker Solutions er stolt over å samarbeide med en av verdens ledende dypvannsoperatører. Denne avtalen bekrefter vårt partnerskap med Petrobras og reflekterer vårt sterke lokale engasjement, sier Øyvind Eriksen, arbeidende styreformann i Aker Solutions.

Aker Solutions planlegger nå å øke investeringene i Brasil på bakgrunn av den nye rammeavtalen med Petrobras og utsikter for den brasilianske olje- og gassindustrien.

- Vi ønsker å utvikle undervannsindustrien i Brasil gjennom å forsterke vår lokale tilstedeværelse, støttet av vårt internasjonale nettverk, sier Luis Araujo, regionssjef for Aker Solutions i Brasil.

Kun de første brønnsettene i rammeavtalen vil bli produsert på dagens anlegg, mens de resterende vil bli montert og testet på den nye fabrikken.

Vil satse i Brasil
Aker Solutions investerer også i andre deler av den brasilianske offshoreindustrien. I fjor kunngjorde selskapet at de etablerer et nytt vedlikehold- og produksjonsanlegg for boreutstyr i Macaé, 180 kilometer nordøst for Rio de Janeiro, som øker selskapets kapasitet til å betjene det voksende markedet. Fabrikken blir Aker Solutions' fjerde lokasjon i Brasil, i tillegg til anleggene i Rio das Ostras, Curitiba og Rio de Janeiro

Aker Solutions har bygget opp en sterk tilstedeværelse i Brasil siden 1978 da selskapet ble etablert lokalt. I dag har Aker Solutions 1400 ansatte i landet. Selskapet er en ledende leverandør av undervannsutstyr og tjenester for pre-salt-området, og leverer også opp- og nedstrøms prosessteknologi, offshore fortøyningssystemer, dypvanns boreutstyr og subsea intervensjonstjenester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag