RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny nedgang på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet fredag på 385,54 poeng, en nedgang på 1,8 prosent. Dermed er det satt punktum for en ny svak uke i Oslo.

Omsetningen på snaue fire milliarder kroner var igjen preget av svak oljepris som ga seg negative utslag i både oljeaksjer og oljerelaterte verdipapirer. Det var imidlertid en helt annen aksje som sto for fredagens største nedtur, nemlig Rec-aksjen. Etter meldingen om en rettet emisjon på 1,3 milliarder kroner til kurs 1,50 kroner, sank aksjen med 26,37 prosent til 2,15 kroner, som er laveste notering noensinne. Selskapet varslet også ytterligere en emisjon rettet mot aksjonærer som ikke var med i fredagens kapitalutvidelse.

Aksjeemisjonene kommer etter at Rec i lengre tid har arbeidet med reforhandling av gjeld. Pengene fra emisjonen vil trolig gå til nedbetaling av deler av gjeldsbyrden i selskapet.

Det skapte betydelig oppmerksomhet at hovedaksjonæren Orkla ikke deltok i emisjonen. Det gjorde imidlertid styreleder Stein Erik Hagens selskap Canica.

Orkla preget likevel børsdagen da selskapet offentliggjorde kjøp av Jordan-selskapet. Aksjen sank med 0,61 prosent i løpet av dagen.

I tillegg til Rec sank DNO, PGS, Frontline, Aker Solutions og de fleste andre store selskaper på en dag da det meste var lite oppmuntrende på Oslo Børs. Oljeprisen ligger stabilt rundt 90 dollar per fat, en nedgang på 30 dollar siden begynnelsen av mai, mens kroneverdien holder seg meget sterk mot både euro og dollar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere