RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny nedtur for Global IP Sound

Sist oppdatert:
Tredje kvartal ble en ny skuffelse for unoterte Global IP Sound, hvor aksjonærene, med Christen Sveaas i spissen, har pøst inn store summer, og fått lite igjen
Global IP Sound, som utvikler teknologi for å bedre kvaliteten på telefonsamtaler over internett, fikk et resultat etter skatt på minus 6,7 millioner svenske kroner i tredje kvartal, mot minus 9,4 samme kvartal i fjor.

Omsetningen økte fra 0,6 til 1,5 millioner svenske kroner.

- I tredje kvartal økte Global IP Sounds omsetning mindre enn forventet. Disse skuffende resultatene kan tilskrives at viktige kunder ikke har lansert produkter dette kvartalet, slik det opprinnelige var ventet, sier finansdirektør Edward Abbati i Global IP Sound.

I løpet av kvartalet er det påbegynt en prosess for å restrukturere selskapet og gjøre det USA-basert. Det svenske morselskapet vil da bli et rent holdingselskap. Dette skal blant annet gjøre forretningstransaksjoner enklere og styrke posisjon blant viktige kunder i USA.

Dette planlegges gjennomført i fjerde kvartal.

Global IP Sound har vært et mareritt for aksjonærene, med Christen Sveaas i spissen. De tre foregående årene har selskapet solgt for rundt en millioner kroner og tapt 150 millioner.

På forsommeren i år måtte aksjonærene igjen inn med friske penger, til en kurs som var på bare 1 prosent av toppnoteringene for tre år siden.

Nå har selskapet 15 millioner kroner igjen i kontanter.

I januar anslo selskapet overfor investorer at det ville nå breakeven i fjerde kvartal. Det virker nå fjernt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere