RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny norsk hotell-gigant

Sist oppdatert:
Ut av intet er en ny norsk hotellgigant etablert. Petter Stordalen er med i milliardavtalen. Sjekk saken her
NorGani Hotels har inngått avtaler om kjøp av hotelleiendommer til en samlet verdi av 3,7 milliarder kroner. Dette gjør NorGani Hotels til det største nordiske, børsnoterte hotelleiendomselskapet.

Eiendommene er kjøpt fra Eiendomsspar/Pandox, Capona og Wenaasgruppen. NorGani Hotels planlegger børsnotering i løpet av andre halvår 2005. Dette opplyses i en melding fredag.

Nytt selskap etablert

NorGani Hotels er et nytt norsk eiendomsselskap med hovedkontor i Oslo.

- Selskapet skal gi norske og utenlandske investorer tilgang til en børsnotert og rendyrket eiendomsinvestering som utelukkende er eksponert mot markedet for hotelleiendommer. Enskilda Securities har tatt initiativet til etableringen av selskapet og tilrettelegger finansieringen og gjennomføringen av eiendomskjøpene, heter det i en pressemelding.


NorGani Hotels har inngått avtaler om kjøp av tre eiendomsporteføljer fra henholdsvis Capona, Eiendomsspar/Pandox og Wenaasgruppen. Samlet omfatter disse kjøpene, som har en transaksjonsverdi på 3,7 milliarder kroner, 35 hotelleindommer med tilsammen 5.751 rom. I tillegg er det inngått intensjonsavtaler om kjøp av ytterligere syv hoteller fra henholdsvis Host Hotelleiendom og Home Invest til en samlet verdi av 600 millioner kroner.

Leietagerne til den nye hotellkjempen er blant andre Scandic/Hilton, Choice Hotels Scandinavia, Rica, First og Accor. Eiendommene ligger i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Selskapet vil arbeide videre med å utvide den samlede porteføljen slik at NorGani Hotels vil ha investert mellom 4,5 og 5 milliarder kroner før børsnoteringen, opplyses det i meldingen.

Hagen og Orkla investerer

Norske og internasjonale investorer har tegnet seg for 825 millioner kroner i egenkapital i forbindelse med etablering og oppkapitalisering av NorGani Hotels. Blant investorene som deltar i emisjonen er Canica, Odin-fondene og Orkla ASA.

I tillegg vil Eiendomsspar/Pandox, Capona og Wenaasgruppen samlet motta delvis oppgjør i aksjer for rundt 240 millioner kroner.

NorGani Hotels har også inngått avtaler som sikrer fremmedkapitalfinansiering. Denne tilrettelegges av SEB som også er selskapets hovedbankforbindelse. Dette muliggjør kjøp av de eiendommene man har inngått avtale om, samt realisering av selskapets videre vekstambisjoner.

Det er planlagt en OTC-listing av selskapet før sommeren, og en notering av selskapets aksjer på Oslo Børs i løpet av andre halvår 2005.

NorGani Hotels vil bli etablert med en liten, kompetent administrasjon bestående av 5-8 personer. Disse skal ha ansvar for forvaltningen av porteføljen. Selskapet regner med å ha en konsernsjef på plass i løpet av juni 2005, opplyses det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere