RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny oljerekord

Sist oppdatert:
Oljeprisen fortsetter eventyrferden og har allerede passert gamle rekorder. Følg utviklingen her.
Oljeprisen passerte 75,43 dollar i den amerikanske handelen fredag ettermiddag. Det var førstekontraktene på råolje som satte den nye prisrekorden.

Følg oljeprisen her.

Usikker geopolitisk situasjon

Frykten for at Nord Korea skal fortsette prøveoppskytingene av langdistanseraketter forsurer den negative tonen mellom det kommunistiske landet og resten av verden. Stormaktene sto i kø for å fordømme Nord Koreas provokasjoner, men møtte døve ører. Talsmenn for myndighetene i Nord Korea gikk heller til angrep og truet med våpenmakt hvis kritikken skjerpet seg ytterligere.

Oljemarkedet holder også øye med striden mellom Iran og Vesten med USA i spissen. EU, FN og USA har stilt strenge krav for å få landet til å stoppe det omstridte atomprogrammet, men Iran har latt tiden drøye for å svare på kravene.

De siste dagene har det også vært flere angrep på oljeinstallasjonene i Nigeria. Oljearbeidere har blitt kidnappet av opprørerne som gjentar truslene om å angripe internasjonal oljeselskap i Niger-Deltaet.

Fullt kjør i USA

I USA er kjøresesongen i full gang, og i juni steg etterspørselen etter bensin med 1,4 prosent. Oljemarkedet venter at utviklingen vil fortsette og oljeprisen er på vei for å teste smertegrensen etterspørselen.

Dette er med på å sende oljeprisen videre opp, selv om bensinlagrene steg mer enn ventet i går.

Nordsjøolje med levering i august nærmer seg også tidligere rekorder. I skrivende stund omsettes kontraktene for 74,75 dollar, men var over 75,03 dollar tidligere på dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere