*Nettavisen* Nyheter.

Ny oljeskole på Sotra

Allerede neste høst håper en gruppe investorer med AGR-gründer Geir Nordahl-Pedersen i spissen at de første elevene kan ønskes velkommen til en ny oljeskole på Søre Straume på Sotra.

Skolen skal være et tilbud til ungdom som ønsker seg en fremtid i oljeindustrien, og skal etter planen tilby videregående utdanning og høyskoleutdanning under samme tak. I tilknytning til høyskolen planlegges det også en ny idrettshall og en teknologipark

- Behovet for godt utdannet personell er ekstremt i oljebransjen. Det er behov for flere tusen nye arbeidstakere i tiden fremover, sier Nordahl-Pedersen til VestNytt.

En del av utdanningene vil være unike for den nye høyskolen, som tar sikte på å forberede elevene på et eget teknologisk gymnas før de fortsetter på selve høyskolen. Prosjektet er et samarbeid mellom investorene, Høyskolen i Bergen, Universitetet i Bergen og regionens ordførere.

Prosjektet vekker stor begeistring hos ordfører Jan Utkilen i Fjell kommune. Også leder i IL Øygard, Svein Iversen ser frem til at planene for Straume Idrettspark endelig kan bli realisert.

Investorene er ifølge Nordahl-Pedersen villige til å investere opptil 100 millioner i skolen. Nøyaktig hvor mye de må ut med, avhenger av hvor mye det offentlige vil være med på å betale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag