*Nettavisen* Nyheter.

Ny opprørsgruppe erklærer krig mot ekstremister i Syria

Beirut (NTB-AFP): En nyopprettet opprørsallianse i Syria har erklært krig mot islamistiske opprørere i det borgerkrigsherjede landet.

01.07.14 15:52

Alliansen kaller seg Mujahedins hær og er en sammenslutning av åtte opprørsgrupper. I en kunngjøring på Facebook skriver alliansen at den vil kjempe mot den mektige ekstremistgruppa ISIL (Den islamske stat Irak og Levanten), som er tilknyttet al-Qaida.

Den nyopprettede alliansen krever at ISIl-krigere enten forlater ISIL og slutter seg til andre opprørsgrupper, eller gir fra seg våpnene sine og forlater Syria.

- De spiller frihetskjempernes blod og anklager dem feilaktig for kjetteri. De utviser dem og familiene deres fra områder som de har betalt dyrt for å få fri fra Assads regime, heter det i kunngjøringen.

Mujahedins hær beskylder også ISIL-opprørerne for tyveri og plyndring og for å bortføre, torturere og drepe opprørskommandanter og aktivister, noe også den moderate opprørsbevegelsen, med opprørshæren Syrias frie hær (FSA) i spissen, lenge har påpekt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag