RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny opprørsgruppe erklærer krig mot ekstremister i Syria

Sist oppdatert:
Beirut (NTB-AFP): En nyopprettet opprørsallianse i Syria har erklært krig mot islamistiske opprørere i det borgerkrigsherjede landet.

Alliansen kaller seg Mujahedins hær og er en sammenslutning av åtte opprørsgrupper. I en kunngjøring på Facebook skriver alliansen at den vil kjempe mot den mektige ekstremistgruppa ISIL (Den islamske stat Irak og Levanten), som er tilknyttet al-Qaida.

Den nyopprettede alliansen krever at ISIl-krigere enten forlater ISIL og slutter seg til andre opprørsgrupper, eller gir fra seg våpnene sine og forlater Syria.

- De spiller frihetskjempernes blod og anklager dem feilaktig for kjetteri. De utviser dem og familiene deres fra områder som de har betalt dyrt for å få fri fra Assads regime, heter det i kunngjøringen.

Mujahedins hær beskylder også ISIL-opprørerne for tyveri og plyndring og for å bortføre, torturere og drepe opprørskommandanter og aktivister, noe også den moderate opprørsbevegelsen, med opprørshæren Syrias frie hær (FSA) i spissen, lenge har påpekt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere