Det er VG som presenterer resultatene fra den nye målingen av partibarometeret, som er utført av Respons Analyse for VG.

Partibarometeret viser at at Arbeiderpartiet og Høyre kommer best ut av målingen, hvorav Høyre er størst med 23 prosent og Ap 19,6 prosent. Barometeret er basert på 601 telefonintervjuer.

- Mistet oversikt

Miljøpartiet De Grønne (MDG) bykser opp til 13,9 prosent (+5,8), mens Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) debuterer med 9,1 prosent. Det betyr at bompengepartiet er fjerde størst i Oslo sammen med Rødt som går fram 4,1 prosentpoeng og altså får samme oppslutning.

– En del folk er veldig satt ut av de nye bomstasjonene, og har mistet oversikt over hva de betaler. Jeg tror mange vil bli overrasket når de får første regning og ser hvor mye det har blitt, sier Bjørn Revil, toppkandidat for FNB i Oslo, til VG.

- Fantastisk

Lan Marie Berg fra MDG, 1. kandidat for MDG i Oslo og byråd for miljø og samferdsel, er også fornøyd med resultatene. Hun sier til VG at det er den beste målingen de har hatt i Oslo noensinne. Hun mener resultatene viser at folk i Oslo vil ha mer grønn politikk.

- Dette er helt fantastisk! Over hele Europa fosser grønne partier frem, og er den tydeligste stemmen for klimahandling og mot korttenkt populisme og fremmedfrykt. Nå får vi vår beste måling noensinne i Oslo, og puster snart Ap og Høyre i nakken. Nå gjelder det å stå på frem til valget, sier hun til Nettavisen lørdag kveld.

De Grønne har vært tydelige på at de slår ring om bomringen, fordi den gir byen tryggere skoleveier, renere luft, mindre kø og finansierer et bedre kollektivtilbud, ifølge Berg.

- Vi er ute og snakker med mange velgere om dagen, som er fornøyde med det de ser av endringer i byen og som ønsker seg mer grønn politikk, sier hun.

For de øvrige partiene var oppslutningen slik: Høyre 23 prosent (-8,8 prosentpoeng), Ap 19,6 (-12,4), SV 8,5 (+3,1), Frp 7,7 (+1,7), Venstre 5,2 (-1,7) Sp 1,7 (+1,1) og KrF 1 (-1,4).

Mye kritikk

De siste dagene har det vært mye fokus på bompengestasjonen som Arne Birger Øystese fikk utenfor balkongen sin på Torshov i Oslo.

Han fikk bare to dagers varsel om at en ny bomstasjon kom til settes opp like utenfor der han bor.

- Jeg kan delvis se over bomstasjonen fra min leilighet. Men den er både uestetisk og invaderende, sa han til Nettavisen tidligere denne uken.

Se videoen nedenfor for å se hvilke reaksjoner Øystese har fått etter media omtalte saken: