*Nettavisen* Nyheter.

Ny overfallsvoldtekt i Bodø

Foto: Vidar Berg (Avisa Nordland)

Politiet jakter nok en overfallsmann etter at ei kvinne ble overfalt og voldtatt i Bodø.

23.01.12 19:11

BODØ (AN.no): Tilfellet forrige helg - som politiet nå etterforsker - er den tredje på en drøy måned i Bodø, skriver Avisa Nordland.

Informasjon
Politiet i Bodø fikk i forrige uke inn en anmeldelse om en overfallsvoldtekt som har funnet sted i Rønvik, natt til søndag 15. januar.

En ung jente i begynnelsen av 20-årene har forklart til politiet at hun natt til søndag 15. januar ble overfalt og voldtatt i Rønvik i Bodø. Jenta var ute og gikk i området da en ukjent gjerningsmann overfalt og voldtok henne.

- Politiet har siden fornærmede ble avhørt onsdag 18. januar etterforsket saken med full styrke. Den fornærmede jenta har forklart seg for politiet, det har vært gjort avhør av vitner samt undersøkelser på åstedet. Politiet har valgt å ikke gå ut med denne saken før nå, fordi det har vært nødvendig å sikre informasjon, opplyser politiadvokat Bjarte Walla.

Sprer frykt
Politiet er interessert i å komme i kontakt med personer som har gjort observasjoner i området Vollveien – Dyrliveien i Rønvika mellom kl 04.30 og 05.30 natt til forrige søndag.

Spesielt er politiet interessert i å komme i kontakt med en syklist og en mørkkledd mann til fots som hver for seg har passert åstedet i det aktuelle tidsrommet. Disse to kan ha gjort observasjoner som kan hjelpe politiet i den videre etterforskningen.

Den fornærmede jenta var iført svart jakke, svart skjørt og støvletter.

Politiet ser veldig alvorlig på overfallsvoldtekter.

- Et slikt angrep rammer offeret hardt og sprer frykt i lokalområdet. Politiet prioriterer derfor slike saker høyt, og har satt inn store ressurser for å oppklare saken. Den videre etterforskningen vil omfatte flere avhør av vitner og trafikkdata fra området, ifølge Walla.

Tips til politiet kan gis på telefon 02800.

Pågrepet
Ved begge de tidligere tilfellene ble den antatte gjerningspersonen pågrepet av politiet.

Den første ble pågrepet i København og senere overført til Bodø, mens ved det andre forholdet ble en mann tatt av Midtre Hålogaland politidistrikt.

Begge sitter nå varetektsfengslet i Bodø.

Les flere saker i Avisa Nordland her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.