RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

N.Y-pant passerte første kammer, men ikke andre(Ny)

Sist oppdatert:
Etter lange ansikter og utsettelse av utvidelsen av panteloven i delstaten New York mandag kveld, så ble forslaget vedtatt med god margin i delstatsforsamlingen, men stoppet også prosessen
Sistenytt: Panteforslaget avvist i senatet

Forslaget som kunne lede til en kraftig utvidelse av panteordningen i delstaten New York ble vedtatt av representantene med klar margin. 98 stemt for forslaget, mens 40 sa nei.

Men da saken senere i går kveld norsk tid kom til senatet ble lovforslaget avvist. Det var Senatets majoritetsleder Joe Bruno som gjorde det klart at forslaget ikke kom lenger i delstatskongressen, melder News9.

Bruno kalt forslaget om å utvide panteordningen til også drikker uten kullsyre for nonsense. Han la seg dermed på butikkene og distributørenes linje, som hevder at pant er ineffektiv måte å resirkulere på.

De som sponser lovforsalget har nå kun to dager på å få forslaget gjennom delstatens andre kammer, senatet. De folkevalgte avslutter nemlig kongressesjonen torsdag 23. juni.

Under navnet "The Better Bigger Bottle Bill" ble utvidelsen forsøkt behandlet ferdig i fjor, men kom heller aldri da i mål. Prosessen har også trukket ut i denne runden før den skjøt fart igjen i forrige uke, nå definitivt er stoppet.

Lovforslaget går ut på å utvide omfanget av emballasje som er underlagt pant til også å gjelde ikke kullsyreholdige drikker.

New York er sammen med California de to viktigste delstatene i Tomras amerikansk virksomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere