RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny pantehindring avklart i Tyskland

Sist oppdatert:
Den tyske drikkevarebransjen ble fredag enig om å gjennomføre en anbudsrunde for et clearingsystem for pant. Dermed unngår man innsigelser fra konkurransemyndighetene, og miljøvernminister Jürgen Trittin mener dette innebærer at pantesystemet er klart itl 1. oktober
Fredag ble bransjen enig om å innhente anbud på å drive clearingsystemet. Tyske konkurransemyndigheter protesterte da oppdraget ble gitt til selskapet Duales System Deutschland.

Det tyske miljøverndepartementet skriver i en melding at dette bidrar til at man kan få i gang et enhetlig pantesystem innen 1. oktober, som er satt som frist.

Departementet vil også arbeide for å endre lovgivningen slik at et pantesystem ikke kommer i konflikt med konkurranselovgivningen. Det presiseres at det siste ikke er en forutsetning for å sette i gang et enhetlig pantesystem.

Det ble innført pant på bokser og engangsflasker for brus og øl fra nyttår i Tyskland. Men man har ennå ikke satt i drift et enhetlig pantesystem, som gjør at man kan pante bokser og flasker hvor som helst, uavhengig av kjøpested, slik det fungererr i for eksempel Norge.

Målet er å ha et slikt system i drift 1. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere