RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny passasjerrekord på Oslo lufthavn

Oslo (NTB): Det ble satt ny passasjerrekord for én dag på Oslo lufthavn torsdag 27. september, da 88.046 passasjerer reiste til og fra flyplassen.

- Denne dagen markerte starten på høstferien for mange. At vi har håndtert over 88.000 passasjerer på én dag, viser at vi har et velfungerende apparat i sving, sier administrerende direktør Nic. Nilsen på Oslo lufthavn.

I alt 2.124.305 passasjerer reiste over OSL i løpet av måneden, en økning på 4,2 prosent sammenlignet med september 2012. Antall flybevegelser økte med 3,1 prosent. Så langt i år har Oslo lufthavn hatt en økning på 4 prosent i forhold til samme periode i 2012.

Veksten var størst på utenlandsruter, som økte med 5,1 prosent sammenlignet med i fjor. Innenlands var det 3 prosent flere reisende, mens det har vært en betydelig reduksjon i chartertrafikken med en nedgang på 12,1 prosent sammenlignet med 2012.

- Bra vær i østlandsområdet både i sommer og i høst har nok hatt sitt å si for nedgangen i chartertrafikken. Samtidig var det én mindre lørdag i september i år kontra i fjor, og historisk sett har vi flest charterflyginger på lørdager, forklarer Nilsen.

Blant de største rutene med sterkest vekst ligger Oslo-London på topp med 10 prosent økning i september. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere