Ny PayPal-svindel

Nok en gang blir PayPal-brukere utsatt for svindelforsøk. Denne gangen er innpakningen svært lik originalen.

09.06.06 12:07

En e-post som later til å være fra PayPal har spredt seg rundt til PayPal-brukere over hele verden den siste tiden, ifølge ConsumerAffairs. I e-posten får du beskjed om at du har vært utsatt for hackere.

Denne e-posten er imidlertid ikke et varsel fra det virkelige PayPal, men derimot nok et forsøk på å stjele sensitiv informasjon fra den som svarer på e-posten.


Inneholder original-logoen
Det nye denne gangen er at meldingen inneholder den originale PayPal-logoen, og du får vite at din PayPal-konto har blitt blokkert fordi noen har forsøkt å hacke seg inn på den, uten å lykkes.

I beskjeden oppgis også IP-adressen til den angivelige hackeren.

For å fjerne blokkeringen fra kontoen din, får mottakeren beskjed om å klikke på en link og logge på sin PayPal-konto.

Problemet er at de som klikker på denne linken, ikke kommer inn på den virkelige PayPal-siden, men til en kopiside som er helt lik, men som hackeren har full kontroll over.

Når du da oppgir ditt brukernavn og passord, vil du videresende dette til hackeren som deretter får tilgang til din PayPal-konto.

Fremgangsmåten avslører svindelen
Et par våkne øyne kan imidlertid avsløre at dette er et svindelforsøk. Blant annet inneholder e-posten et par stavefeil og syntaksen er også merkelig.

Men det som virkelig burde få varselslampene til å blinke, er påstanden om at du kan få tilgang til kontoen din ved å klikke på en link. Flere sikkerhetseksperter sier at verken PayPal eller noe annet seriøst selskap vil be deg om å gjøre dette.

Det er langt fra første gangen internettbrukere blir utsatt for svindelforsøk. Heller ikke i Norge. For et par måneder siden ble norske og utenlandske PayPal-brukere rammet av et liknende svindelforsøk.

Frode Elton Haug i Forbrukerombudet leder prosjektet "Stopp nettsvindel!" og kjenner godt til svindelforsøkene.

- Dette er jo en fremgangsmetode som aldri vil bli brukt av seriøse aktører. Du vil aldri motta denne typen e-post fra banken din eller en betalingstjeneste, sier Frode Elton Haug i Forbrukerombudet.

Hvis du mottar en e-post som ser ut til å være fra PayPal, men som du tror kan være svindel, videresend den til accessviolation@paypal.com.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.