RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny perle fra Spielberg

Sist oppdatert:
Wii-spillet «Boom Blox Bash Party» viser at det enkle er det beste.

(Spill): For en god stund siden annonserte spillkjempen EA at de skulle samarbeide med filmlegenden Steven Spielberg, og forvent-ningene var som seg hør og bør skyhøye. De fleste stusset litt da det viste seg at det første spillet skulle gå ut på å leke med klosser, men heldigvis var «Boom Blox» helt suverent.

Bare én gang til ...

Spillet består av en rekke til dels frittstående oppgaver, og alle oppgavene har det til felles at de har noe med en konstruksjon klosser å gjøre. Blant annet skal du lirke ut bestemte klosser uten at resten faller sammen og knuse konstruksjoner på mest mulig effektiv måte.

Det høres kanskje ikke så artig eller vanskelig ut, men tro meg når jeg sier at det både er gøy, utfordrende og skummelt avhengighetsdannende. Vi her i Spillmagasinet har brukt forferdelig mange timer på «Boom Blox», timer som kunne blitt brukt til ute i solen ...

Fantastisk kontroll

I tillegg at selve spillet er bra har det en suveren kontroll, EA har implementert et presist og intuitivt styresystem. Alt kontrolleres ved hjelp av Wiimoten, for å knuse en konstruksjon trenger du bare å holde inne A og gjøre en kastebevegelse. For å fjerne klosser må du derimot være meget stødig på hånda og utføre rolige bevegelser.

Se gameplay fra «Boom Blox Bash Party»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

«Boom Blox Bash Party», oppfølgeren og spillet denne anmeldelsen egentlig handler om, beskrives best som en utvidet utgave av originalen. Det byr på flere oppgaver (med større fokus på ødeleggelse), nye typer oppgaver, muligheten til å hente ned andre brukeres oppgaver og å laste opp dine egne kreasjoner. Kontrollen er like knall som forrige gang og den imponerende fysikkmotoren, blokkene oppfører seg akkurat som forventet, har blitt enda bedre.

Variert hjernetrim

Blant de nye typene oppgaver finnes en «Bejeweled»-klone som går ut på å fargelegge klosser og få minst tre på rad, og EA har implementert en lang rekke nye klosser og hjelpemidler. For eksempel skal du skyte klosser med sprettert og det dukker opp klosser av ulikt materiale og med forskjellig oppførsel.

Resultatet er at de nesten uten unntak godt designede oppgavene har blitt mer varierte og utfordrende. Ofte blir du sittende å klø deg i hue en god stund, og når den perfekte løsningen endelig sitter føler du deg enkelt og greit skikkelig stolt.

Se bildene fra «Boom Blox Bash Party»
(Artikkelen fortsetter under karusellen)

2130

Spillet er for øvrig ekstremt dyktig på å få deg til å fortsette, jeg satt hele tiden og lurte på neste oppgave og visste at hvis jeg bare gjorde det litt bedre så var toppscoren min. «Bare en gang til»-faktoren er med andre ord høy.

Meget god holdbarhet

I tillegg til den enorme enspillermodusen, som består av over 400 oppgaver pluss brukerskapt innhold, byr «Bash Party» på en glimrende flerspillermodus. De fleste oppgavene kan løses sammen med venner og dere kan blant annet også kjempe om å ødelegge hverandres konstruksjoner. Flerspillerdelen er enkel å sette i gang og kjempemorsom, det er lite som slår følelsen av å se motstanderen din begynne å svette skikkelig.

Teknisk er «Bash Party» helt på det jevne. Kontrollen er som nevnt suveren, den sjarmerende grafikken gjør nytta si og musikken surrer og går i bakgrunnen.

Glimrende Wii-moro

«Boom Blox Bash Party» er avhengighetsdannende, underholdende, variert, utfordrende og med et strålende kontrollsystem. Det eneste som ødelegger for toppkarakteren er enkelte sorte får blant oppgavene, bortsett fra det er spillet strålende og anbefales alle Wii-eiere.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere