*Nettavisen* Nyheter.

Ny person død av koronaviruset i Oslo

SMITTET: En lege på Ullevål sykehus skal ha blitt smittet med coronaviruset, ifølge Aftenposten.

DØD: En ny person er død av koronaviruset i Norge. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Dette er landets andre koronadødsfall per dags dato.

14.03.20 17:08

- Natt til lørdag døde en eldre pasient med Covid-19-sykdom som var innlagt ved Oslo universitetssykehus. Dette er det andre Covid-19-dødsfallet ved OUS. Vi kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde, skriver Oslo universitetssykehus på Twitter.

Flertall av menn

Torsdag 12. mars ble det første dødsfallet bekreftet av samme sykehus, og det var også en eldre pasient. Tall fra FHI lørdag 14.mars bekrefter at det er over 900 smittede, og at gjennomsnittsalderen for tilfellene er 46 år. 35,2 prosent er kvinner og 64,8 prosent er menn.

Les også: Pandemi og panikk: Påvirker korona-viruset psyken vår?

FHI skriver videre at over 200 tilfeller har blitt smittet i Norge, og at over 600 tilfeller har blitt smittet utenlands.

Følg med: Nettavisens nyhetsstudio følger koronavirus-utviklingen fortløpende

Viken er det fylket som er hardest rammet av viruset, og her er det 231 bekreftede smittetilfeller. Like bak ligger Oslo med 222 tilfeller, og et stykke under ligger Rogaland med 119 tilfeller.

Det fylket med færrest tilfeller er Nordland, som foreløpig kun har åtte tilfeller.

- Smitter dagen før symptomene kommer

En studie gjennomført på koronasmittede personer i Singapore og Tianjin i Kina, viser at mange personer som er smittet med koronaviruset kan kanskje spre smitten videre, selv om de foreløpig ikke viser tegn til å ha symptomer.

Fakta

Informasjon for befolkningen

- Man antar at viruset smitter kanskje dagen før symptomene kommer. Det gjør det utfordrende å bygge på den strategien med å isolere kjente smittetilfeller. Det trengs andre tiltak også, har overlege ved Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, sagt til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag