- Siste utvikling i redningsaksjonen er at vi klokken 17.27 gjorde funn av en person i rasområdet. Personen er dessverre bekreftet omkommet på stedet, sier Bjørn Christian Willersrud i politiet klokken 19 søndag kveld.

Se video fra pressekonferansen øverst i saken.

Vedkommende ble funnet et godt stykke inn i rasområdet, men politiet påpeker at det ikke er store avstander mellom noen av funnene.

- Avdøde ble funnet etter meget godt samarbeid mellom etterretningstjenesten til politiet, politiets hunder og USAR-mannskaper. Det er meget krevende forhold å jobbe under i rasområdet, sier Willersrud.

Syv personer er nå funnet omkommet etter skredet natt til onsdag. Tre personer er ikke gjort rede for.

Willersrud gjentar søndag kveld at de fremdeles leter etter overlevende i området.

- Vi er fortsatt i et aktivt søk etter overlevende, og mener fortsatt at det er håp om å finne overlevende i rasområdet. Dette er derfor fortsatt en redningsaksjon, inntil noe annet blir beslutta.

Luftlommer gir håp

Redningsmannskapene planlegger for videre søk i kveld og i natt, og det påpekes at det er nok mannskap og ressurser til å fortsette arbeidet fremover.

- Vi planlegger for å holde samme trykket oppe framover, og har planlagt oss fram til mandag kveld nå i første omgang, sier innsatsleder brann.

Redningsmannskapene har tidligere påpekt at de fremdeles kan finne overlevende, da det kan være luftlommer i skredområdet som gjør det mulig å overleve.

Innsatsleder helse, Fritjof Heyerdahl, sa søndag ettermiddag at selv om kulda gjør dem bekymret for tiden som har gått, er det fremdeles håp om å finne overlevende.

- Det kan være luftlommer med isolasjon. Det er derfor vi opprettholder at det er en sjanse for å finne overlevende, sa han under pressekonferansen søndag ettermiddag.

Han kunne ikke svare på om hvor lenge status er at dette er en redningsaksjon.

- Vi kommer til å vurdere det fortløpende utover nå, i morgen og de kommende dagene.

Redningsarbeiderne har begynt å søke lenger nord i rasområdet søndag, dette på bakgrunn av etterretning, forklarer Willersrud. Samtidig jobbes det fremdeles klokken 16 med evakuering av husdyr i området som er evakuert.

- Tungt

Søndag ettermiddag ble det klart at ytterligere en sjette person var blitt funnet omkommet i skredområdet i Gjerdrum.

- Det er tungt å registrere at det er omkomne personer som finnes, men samtidig er vi glade for at det gjøres funn, sa ordfører Anders Østensen under pressekonferansen klokken 16.

Opphever evakuering av Kogstad

Redningsledelsen har besluttet å oppheve evakueringen ved Kogstad i Gjerdrum. Det skjer etter anbefaling fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Våre faglige rådgivere har konkludert med at det ikke er fare for kvikkleireskred knyttet til de sprekkdannelsene som er observert i terrenget, sa regionsjef Toril Hofshagen søndag ettermiddag.

Hun sa at det ikke har vært noen videre utvikling i de sprekkdannelsene som ble observert, og at det er gjort grundige geotekniske undersøkelser i området.

– Det jobbes fortsatt for fullt med å kartlegge videre de ulike sonene i sentrumsområdet, legger hun til.

Politiet forteller søndag kveld at de evakuerte kan flytte hjem. De dette gjelder er varslet av kommunen.

46 personer fra til sammen 14 boliger ble evakuert 31. desember etter skredet som gikk i Ask sentrum, to kilometer lenger sør, natt til 30. desember. Boligene ligger i et område ved Kokstad gård. Grunnen til evakueringen var at det var observert sprekkdannelser i jorden og noe leirer i en bekk.

Torsdag kveld ba NVE beboere i Gjerdrum om å ikke være bekymret for nye skred.

Letingen fortsetter ut kvelden

Redningsmannskapene skal utover kvelden og natten fortsette å lete etter mulige overlevende i skredområdet i Gjerdrum, som til tross for kulde fortsatt er ustabilt.

Samleside: Les alt om skredet i Gjerdrum her

– Vi gjennomførte søk i hele natt basert på interessepunkter vi hadde fra hund i går kveld. Vi har hatt hund inne i rasområdet hele natta, sa innsatsleder Kenneth Wangen i brannvesenet på en presseorientering i Gjerdrum søndag morgen.

Brannvesenet søkte etter personene som ikke er gjort rede for etter skredet gjennom hele natten, og har nå utvidet søket.

– Dette er fortsatt en redningsaksjon. Det er viktig å understreke, sa Wangen.

Steinhard leire

Vindforholdene søndag har gjort søk med hund enklere, men Wangen sa at hard leirer gjør søket svært krevende.

– Vi utvider nå to sektorer og kommer til å utvide den ene lenger nord på et annet interessant område, sa Wangen.

Det er fem grupper som jobber i rasområdet, opplyser innsatslederen.

Brannvesenet har brukt hund i søket i rasområdet gjennom hele natten. De bruker informasjon fra politiet til å sette hunder i arbeid der det er håp om å finne overlevende.