*Nettavisen* Nyheter.

Ny person pågrepet etter gullsmedran

Gullsmeden på Grønland ble ranet lørdag 29. mars.

Gullsmeden på Grønland ble ranet lørdag 29. mars. Foto: Jørgen Berge

Nok en person er pågrepet i Sverige i forbindelse med ranet av en gullsmed på Grønland i Oslo.

24.04.14 10:37

– Han møtte frivillig hos politiet i Sverige og vil bli avhørt i løpet av torsdag, sier politiadvokat Asmund Riegels til NTB.

Flere menn ble natt til onsdag pågrepet i Stockholm i en operasjon sammen med svensk politi. Avhør av disse startet onsdag og fortsetter torsdag, sier politiinspektør Einar Aas ved Seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til NTB. Han ønsker ikke å kommentere hva de pågrepne mennene har forklart i avhør, men sier at de fortsatt jakter på flere personer som de knytter til ranet.

Den svenske påtalemyndigheten vil bistå norsk politi i arbeidet med å få mennene utlevert til Norge. Dette arbeidet vil starte fredag. Hvor raskt de pågrepne kan utleveres til Norge er avhengig av om de samtykker til utlevering eller ikke.

– Foreløpig har de ikke samtykket til utlevering, sier Riegels.

Det betyr at det kan ta opptil to uker før de blir utlevert og framstilt for norsk rett.

De pågrepne mennene er svenske statsborgere, og ifølge VG har de tilknytning til ransmiljøet i Sverige. Det væpnede ranet av gullsmeden Sheikh Enterprise skjedde midt på dagen lørdag 29. mars.

Politiet ønsker ikke å fortelle om de har funnet ransutbytte eller kommentere hvilke beslag som er gjort i saken av hensyn til etterforskningen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.