RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny pille skal gjøre deg slank

(Foto: Thinkstock)
Sist oppdatert:
Forskning gir slankere håp.

(SIDE2): De fleste slankepiller som noen gang har vært på markedet har enten vært helt ubrukelige eller rett og slett farlige for helsa.

Les saken: Trekker tilbake slankepiller

- Nære en løsning
Nå mener derimot en ny forskergruppe at de har funnet en pille som både er trygg og som viser seg å fungere. Over hele verden prøver utallige legemiddelselskap å finne fram til nøkkelen som kan få bukt med fedmeepidemien - på en lettvint måte, uten fysisik aktivitet og et sunt kosthold.

Men, vil de noengang finne den nøkkelen? Og er det egentlig så lurt? Denne forskergruppen mener uansett at de er nærmere løsningene enn noen noengang har vært.

Det er et legemiddelselskapet Zafgen i Cambridge, Massachusetts som annonserer at de første testene på mennesker viser en gjennomsnittlig vektnedgang på en kilo i måneden, helt uten bivirkninger. Det melder NewScientist.com.

- Oppsiktsvekkende resultater
Detaljene rundt testen vil rapporteres på en fedmekonferanse i Colorado neste uke. Medikamentet som ble testet bærer navnet ZGN-433 og resultatet er meget oppsiktsvekkende fordi kvinnene som ble testet verken spiste sunnere eller mottok treningsråd i perioden. Forskerne mener det ikke fins tidligere tester med like gode resultater.

Når du blir overvektig så tilpasser kroppen seg din nye vekt på en slik måte at det blir vanskelig å gå ned i vekt. Kroppen vil alltid tilstrebe seg den høyeste vekten du har hatt og setter ned forbrenningen dersom du sulter deg.

Dette har med hjernens kontroll over appetitten og den molekylære kontrollen som bestemmer hvor mye av maten som blir til fett eller om du forbrenner fett.

- Vi mener vi kan overvinne disse tilpasningene, sier Tom Hughes i legemiddelselskapet Zafgen.

- Bryter ned fett
- Overvekt gjør at kroppen ikke er like sensibel for hormonet insulin. ZGN-433 blokkerer et enzym, kalt MetAP2 og på den måten vil en rekke nøkkelgener kunne aktivere de genene som gir insulinresistens, overproduksjon av fettceller og betennelser som opptrer sammen med overvekt og gir uheldige bivirkninger, ifølge Hughes.

Medikamentet skal angivelig bryte ned fettcellene, men den hele og fulle mekanismen er ikke kjent ennå.

En annen pille som har gitt lovende resultater er pillen, Lorcaserin. Den stimulerer de såkalte serotoninreseptorene i hjernen, som blant annet spiller en avgjørende rolle i appetittreguleringen og virker ved å gi en større metthet, slik at pasienten automatisk spiser mindre.

Les saken: - Slankepille uten bivirkninger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere