Ny Playstation-favoritt

På spillmessen E3 er det så mange skytespill at det skal noe til for å utmerke seg. «Resistance: Fall of Man» til PS3 sitter som spikret fast i hukommelsen vår.

11.10.06 12:27

(Spillmagasinet): Utviklerstudioet Insomniac Games har gitt oss mye glede med den fantastiske «Ratchet & Clank»-serien. Spillene (ihvertfall de første) kombinerer plattform og action på en herlig måte og byr på glimrende underholdning.

Du skal redde verden

Spranget fra «Ratchet & Clank» sine trivelige omgivelser og til en mørk, grå og sønderknust variant av 1950-tallets Storbritannia er langt.

Men i skytespillet «Resistance: Fall of Man» er det ikke Hitler sine bomber som er skyld i ødeleggelsene, romvesener har herpet mer eller mindre hele verden.

Du og resten av motstandsbevegelsen din har sluppet unna de lite trivelig gjestene og er klare til å kjempe tilbake. Både innen- og utendørs på en rekke steder rundt om i Storbritannia skal du sende romvesenene ditt de hører hjemme

Spenstige våpen

Akkurat som i «Ratchet & Clank» er våpenutvalget alt annet enn A4. Riktignok har du den vanlige pistolen og hagla, men «Resistance» varter også opp med et gevær som skyter små skjold, hetesøkende klasegranater og andre festligheter.

«Grafikken er enormt detaljert og animasjonene på fiendene helt sinnsyke»

Du er med andre ord i stand til å dele ut mye skade, og bra er det. For fiendene i «Resistance: Fall of Man» er noen tøffe beist, utvikleren lover (selvfølgelig) en kunstig intelligens vi aldri har sett maken til.

De mange og varierte fiendene benytter ulike angrepstaktikker, samarbeider og utnytter terrenget.

Det samme gjelder også lagkameratene dine. Enkelte ganger må du samarbeide med kompisene, men du har ingen kontroll over de og de er såpass smarte at de klarer seg selv.

Du skal slippe å starte på nytt fordi en eller annen fjott har satt seg fast bak en stein.

Vakkert

Som forventet av et Playstation 3-spill ser «Resistance: Fall of Man» nydelig ut.

«Dessverre lider spillet under det at kontrollen ikke vibrerer»

Grafikken er enormt detaljert og animasjonene på fiendene helt sinnsyke. Og det mest imponerende av alt er at den endelige utgaven skal flyte som en drøm, bye-bye hakking.

Dessverre lider spillet under det at kontrollen ikke vibrerer. Selv om jeg hadde mer enn nok med å følge med på det som skjedde på skjermen, var det tydelig at noe manglet. Du kan godt kalle meg syk, men det å fyre av en rifle uten feedback fra kontrollen er ikke like tilfredsstillende som på en kontroll med risting.

Likevel, tatt kvaliteten på Insomniac sine tidligere spill og det vi fikk teste av «Resistance: Fall of Man» på E3 i betraktning, så har vi vanskelig for å se hvordan dette kan bli dårlig. Vi gleder oss til spillet lanseres sammen med maskinen den 17. november.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.