Ny Playstation-kontrakt til Nordisk Film

De skandinaviske landene er fortsatt det eneste området i EU hvor Sony setter ut salg og markedsføring av Sony PlayStation til et eksternt selskap.

20.06.08 11:05

Egmont-divisjonen Nordisk Film har, under selskapet Nordisk Film Interactive, nettopp inngått en flerårig forlengelse av avtalen med Sonys europeiske spill-divisjon SCEE.

Egmont har hatt kontrakten lenge og PlayStation er blant konsernets største merkevarer. Utover konsollene dekker Egmont i dag mer enn halvparten av de elektroniske spilltitlene på markedet. I tillegg kommer konsernets aktiviteter innen utvikling av spill.

Skandinavene setter pris på underholdning og ny teknologi. Siden samarbeidet startet i 1995 har Danmark, Norge, Sverige og Finland i forhold til innbyggertall blitt et av verdens beste markeder for SONY PlayStation-konsoller og spill. PS2 konsollene har nå en markedsandel på nesten 75 prosent.

Den nyeste konsollen, PlayStation 2, har siden julehandelen 2000 passert 900.000 eksemplarer. Bare i år forventes det et salg på 450.000 enheter.

PlayStation 2 - PS2 - kan også spille DVD-filmer, et område hvor Nordisk Film også er stordistributør og produsent i Norden. PS2, som har solgt over 50 millioner på verdensbasis, er i dag også Nordens mest solgte DVD-spiller.

- Internasjonalt ser vi at spill er i ferd med å ta igjen film når det gjelder omsetning, og vi er betydelige aktører innen begge medier. Nordisk Film ønsker å forsterke sin plattform. Delvis ved fortsatt utvikling av samarbeidet med Sony og ved vårt medeierskap i Io Interactive, som står bak den internasjonale salgssuksessen "Hitman" og den kommende tittelen "Freedom Fighter". Et nytt element i vår forretningsplan er å investere i andre lovende spillutviklingsselskaper i Norden, sier administrerende direktør i Nordisk Film, Kenneth D. Plummer, i en pressemelding.

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.